NavMenu

Finspot poziva investitore da se registruju za ponudu prvog srpskog digitalnog tokena

Izvor: eKapija Petak, 03.06.2022. 15:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / Erdenebayar)Ilustracija
Domaća startap kompanija Finspot objavila je beli papir (whitepaper) za prvi digitalni token koji je odobren od strane Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije.

Inicijalna ponuda digitalnog tokena pod nazivom Finspot faktoring token ili FIN počeće 15. juna u 9 ujutro, i trajaće tokom naredne dve nedelje, odnosno do 28. juna u ponoć, navedeno je u saopštenju.

Komisija za hartije od vrednosti Republike Srbije odobrila je Finspotu objavljivanje belog papira za inicijalnu ponudu 35.250 Finspot faktoring tokena, nominalne vrednosti 1.000 dinara i ukupne vrednosti emisije 35,25 miliona dinara.

Finspot poziva sve zainteresovane investitore da se od danas registruju i otvore nalog na linku kao pripremni korak za inicijalnu ponudu FIN tokena.

- Naš tim je veoma ponosan što smo kompanija koja je lansirala prvi srpski digitalni token. Sigurni smo da će veliki broj investitora prepoznati brojne prednosti investiranja u FIN, poput činjenice da ulaganje u token može obezbediti veoma atraktivne povrate. Kupovinom tokena i ulaganjem u investicioni indeks zapravo se ulaže u deo postojećeg portfolija otkupljenih faktura kompanije i stiče se pravo na garantovani prinos određen indeksom u koji je uloženo. Finspot koristi novac od ulaganja u portfolio da nastavi sa finansiranjem novih faktura, omogućavajući preduzećima bolji pristup finansiranju - rekao je Davor Papac, direktor kompanije Finspot.

Naglasio i da se sav novac uložen u Finspot tokene koristi za finansiranje faktura malih i srednjih preduzeća, čime se ovim firmama direktno pomaže da opstanu i finansiraju svoj rast, kao i doprinos celokupnoj privredi Srbije, dodaje se.

Finspot kao fintech kompanija sa licencom za faktoring Ministarstva finansija posluje na domaćem tržištu od januara 2021. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.