NavMenu

Milan iz Dragačeva prodao za šest sati sav rod voća - Beograđani razgrabili kivano za 1.500 dinara po kilogramu

Izvor: Glas zapadne Srbije Nedelja, 05.01.2020. 15:10
Komentari
Podeli
(Foto: jasper-m/Pixabay)
Milan Jevremović iz sela Zeoke kod Dragačeva celokupan rod čudnovate voćke pod nazivom kivano prodao je za samo šest sati.

- Sve je otišlo kao alva, jedva sam za vas sačuvao nekoliko komada, jer ste zaslužili. Bio sam na Bajlonijevoj pijaci, gde je za vreme praznika bila velika ponuda raznog voća, ali jedino se kivano prodao do poslednjeg kilograma i to u rekordnom roku, za šest sati. Veoma sam zadovoljan i sa cenom od 1.500 dinara po kilogramu. Sada sam siguran da ću proširiti zasade - kaže Jevremović za Glas zapadne Srbije.

Milan je prvi proizvođač ove voćne vrste u zapadnoj Srbiji u malo većim količinama, i dok su mu se komšije smejale, on je verovao u sebe i svoje zasade kivana, od kojih se po svemu sudeći prilično opario ove zime. A to mu je dodatni posao jer ga je radio u slobodno vreme, budući da je zaposlen u privatnom preduzeću.

Inače, kivano ili afrička rogata dinja, poreklom je iz Afrike. Ime je dobio po svojoj sličnosti sa kivijem. Meso kivana je svetlozelene boje i sadrži puno semenki. Čest je sastojak voćnih salata i jede se sirov. Ovo hranjivo voće je bogato vitaminom C, gvožđem i kalijumom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.