NavMenu

Embroker, startap sa velikom beogradskom kancelarijom, uzeo investiciju od 100 mil USD

Izvor: Startit Nedelja, 13.06.2021. 10:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Gajus/shutterstock.com)Ilustracija
Startap Embroker, koji se bavi digitalnim osiguranjem, uzeo je investiciju od 100 mil USD u okviru finansiranja Serije C, navode iz te kompanije za Startit Dnevnik. Time je ukupni iznos investicija u kompaniju dosegao 150 mil USD.

Embroker planira da iskoristi nova finansijska sredstva za proširenje kompanije i stvori kompletnu uslugu koja će biti jeftinija i efikasnija, izgradnjom sopstvenog osiguranja.

- Da bi Embroker zaista stvorio novi pristup poslovnom osiguranju, moramo da zamislimo i obnovimo svaki deo procesa. Iako su se neki od elemenata osiguranja na površini sve više prilagođavali i digitalizovali, osnovni nasleđeni sistemi i zastareli procesi specifični za ovu industriju su nepotrebno složeni i zahtevaju značajnu reviziju. Ova runda ulaganja će nam pomoći da poslovno osiguranje učinimo racionalizovanim i radikalno jednostavnim iskustvom - navodi Met Miler, izvršni direktor Embrokera.

Embroker na osnovu podataka bolje procenjuje rizik i stvara polise i premije koje štite kompanije od tog rizika. Ovo upravljanje rizikom zasnovano na algoritmu smanjuje premije za preduzeća do 20%, navode u toj kompaniji.

Beogradski tim Embrokera, koji broji više od 100 zaposlenih i postoji od 2015, angažovan je na razvoju platforme, na marketinškim aktivnostima i u pružanju korisničke podrške. Iako je sedište ove kompanije u San Francisku, u Srbiji se nalazi ceo inženjerski tim kompanije, marketing tim, Demand Generation, Service Support i HR timovi. Kako za Startit Dnevnik kaže Saša Čekrlija, generalni menadžer i VP of Engineering, pred njima je uzbudljiv period i nastavak rasta:

- Veliko je zadovoljstvo biti u ovakvoj situaciji gde nam se otvara još veća prilika da ostvarimo misiju i promenimo industriju osiguranja. Još veća čast mi je saradnja sa našim timom u Beogradu, koji je kroz svoj rad i posvećenost omogućio da se nađemo ovde.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.