NavMenu

LUČIĆ: Za četiri godine Telekom Srbija će biti glavni izvoznik softvera

Izvor: Tanjug Petak, 08.01.2021. 11:29
Komentari
Podeli
Vladimir Lučić (Foto: Printskrin/Youtube)Vladimir Lučić
Telekom Srbija će za četiri godine postati jedna vrsta privrednog giganta ne samo u Srbiji nego i u regionu, zahvaljujući strategiji koja predviđa razvoj digitalnih servisa, izjavio je generalni direktor te kompanije Vladimir Lučić.

On je najavio da će Telekom Srbija ove godine otvoriti fond za razvoj digitalnih startap projekata koji će finasirati sa najmanje 5 mil EUR godišnje.

- Probaćamo da motivišemo i druge kompanije da budu deo tog fonda, jer mislim da taj deo razvoja startpat zejednice još nije dovoljno sistematizovan, a da je veliki potencijal. Ono što ćemo probati da uradimo je da Telekom ne bude samo telekomunikacioni lider regiona, nego da bude i glavni izvoznik digitalnih softvera u svetu i time mislim da ćemo povećati vrednost Telekoma i značajnije doprineti razvoju tog dela privrede u Srbiji - rekao je Lučić gostujući na Televiziji Pink.

On je ocenio kako je novost na tržištu rešenost da se nacionalna telekomunikaciona kompanija postavi tamo gde su i duge nacionalne kompanije, a to je da bude broj jedan u telekomunikacijama i nosilac digitalnog razvoja.

- Ja sam pre dve godine govorio da ćemo mi za dve godine dobiti više multiumedijalnih korisnika nego za prethodnih 10 godina, i mi smo to ostvarili. Mi smo broj korisnika fiksnog interneta i multimedije više nego duplirali. Postali smo lideri u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori i sada krećemo u dalji razvoj - rekao je Lučić.

Dodao je kako na osnovu ličnog iskustva može da kaže da će Telekom Srbija za četiri godine postati privredni gigant u regionu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.