NavMenu

Sedam startapa nadmetaće se na šestom PowerUp! takmičenju

Izvor: Startit Subota, 18.04.2020. 13:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rawpixel/shutterstock.com)Ilustracija
Treći put u Srbiji, a prvi put u potpunosti onlajn, 27. aprila od 16 do 18 sati održaće se lokalno izdanje takmičenja PowerUp! by InnoEnergy, a pobednički tim predstaviće se u Krakovu uz priliku za nagradu od 50.000 i investiciju od 150.000 do nekoliko miliona evra.

PowerUp! Izazov je takmičenje koje se održava šestu godinu zaredom, a fokusirano je na startape iz srednje i istočne Evrope iz oblasti: energije, čistih tehnologija, mobilnosti, sajber bezbednosti, pametnih gradova i čistog vazduha.

Takmičenje će usled trenutne situacije uzorkovane virusom korona, biti organizovano u potpunosti online, a pored startapa koji će se takmičiti za plasman na globalno finale, gledaoci će imati prilike da čuju i priču jednog od uspešnih startapa iz InnoEnegy mreže.

Startapi će se predstavljati pred četvoročlanim žirijem, koji će činiti: Zoja Kukić, Programska direktorka Inicijative Digitalna Srbija, Gaia Montelatici, suosnivačica Impact Huba, Vladimir Trkulja, Venture Fellow u Inovacionom fondu Unicef-a.

Startapi koji će se takmičiti su:

- EnergyPulse - uređaj za prikupljanje podataka i optimizaciju industrijskih procesa;

- Nanobile - sistem za optimizaciju parkinga na javnim i privatnim parkinzima;

- CYRBS - novi kočioni sistem koji utiče na smanjenje potrošnje goriva;

- OdoRide - održivo rešenje za transport ljudi i robe kroz centre pametnih gradova, čineći ih pametnijim prilikom svake vožnje: Odo Ride prevozi ljude, a Odo Carry robu;

- TajfunHill - univerzalni operativni sistem koji omogućava agregaciju i kontrolu svih distribuiranih enegetskih resursa i pametih uređaja;

- WhiteLemur - biorazgradive zamene za petrohemijske materijale;

- Perun Bike - električni bicikl inovativnog dizajna i tehnologije.

Ukoliko želite da se pridružiteispratite koji startap će pobediti i kvalifikovati se na globalno finale PowerUp! Izazova, to možete uraditi prijavom putem ovog linka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.