NavMenu

Otvoren konkurs Climate KIC Akceleratora 2020 - Za cleantech startape 130.000 EUR

Izvor: Startit Subota, 01.02.2020. 18:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Romolo Tavani/shutterstock)Ilustracija
Climate KIC Akcelerator 2020 izdvaja — ukupno 130.000 EUR za domaće cleantech startape koji razvijaju rešenja u oblasti čistih tehnologija i klimatskih promena. Program će biti realizovan u 11 evropskih zemalja uključujući i Srbiju, a prijave su otvorene do 1. marta.

Timovi koji budu primljeni u program će imati prilike da kroz 1 na 1 sastanke sa mentorima i međunarodne radionice i networking događaje unaprede svoj biznis.

Pored ovog vida podrške, Climate — KIC RIS Akcelerator dodeljuje i grantove u iznosu do 50.000 EUR po timu (iznos zavisi od faze za koju se tim prijavljuje).

Poziv za učešće je otvoren za startape iz Srbije i regiona sa proizvodima koji imaju visok komercijalni potencijal kao i usmerenost na rešavanje problema klimatskih promena.

Program će se odvijati kroz tri faze:

- Razvoj biznis modela — Rad na razvoju biznis modela, finaliziranje prototipa proizvoda i dobijanje povratne informacije sa tržišta.

- Validacija biznis modela i prvi korisnici — Kroz mentorsku podršku, startapi ulaze u narednu fazu validiranja svog biznis modela i pridobijanja prvih korisnika.


- Investicije i skaliranje — Poslednja faza programa služi da pripremi startape za buduće runde investiranja i skaliranje.

Startapi se, u skladu sa svojim stepenom razvoja, mogu prijaviti za bilo koju od navedene tri faze, a dobijeni novčani iznos zavisiće upravo od toga.

Više detalja i link ka prijavnom formularu možete naći OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.