NavMenu

Francusko-srpska privredna komora raspisuje novi konkurs za Startap akcelerator

Izvor: eKapija Ponedeljak, 16.12.2019. 14:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kidsana Maimeetook/shutterstock.com)Ilustracija
U cilju podrške preduzetništvu i inovacijama u poslovanju, Francusko-srpska privredna komora treću godinu zaredom raspisuje konkurs za Startap akcelerator, program besplatne mentorske podrške za startape osnovane pre najviše godinu dana.

- Udruženje francuskih, srpskih i lokalnih inostranih kompanija poziva sve zainteresovane timove i preduzeća da iskoriste ovu šansu i prijave se do 25. januara 2020. - navedeno je u saopštenju Fancusko-srpske privredne komore, koja je već treću godinu zaredom realizuje ovaj program.

Prethodnih godina u ovaj akcelerator primljeni su startatpi Super Bake (inicijativa socijalnog preduzetništva gde penzionerke, odnosno bake, pripremaju domaće kolače, zatim, Between (sistem za brzo i jednostavno finansiranje faktura malih i srednjih preduzeća), CarGo (mobilna aplikacija za naručivanje auto-prevoza sa vozačem) i PetGuards, (onlajn platforma za čuvanje kućnih ljubimaca).

- Tokom godinu dana, osnivače ova četiri startapa savetovali su generalni direktori nekih od najvećih kompanija u Srbiji, a dobijali su mentorsku podršku u svim aspektima poslovanja: pravnim, marketinškim, finansijskim i slično. Startapi su efikasnom promocijom uvećali i svoju vidljivost, stekli veći broj klijenata, proširili broj saradnika - navodi se u saopštenju.

Zanimljivo je da je Between prošle godine učešćem u Raiffeisen akceleratoru proglašen za najbolji fintek startap u Srbiji, dok je osnivač startapa Super bake osvojio Virtus nagradu za međugeneracijsko povezivanje. Zbog učešća u Startap akceleratoru, i Between i Super bake su postali članovi komore, što im je omogućilo da prošire mrežu kontakata u francuskoj poslovnoj zajednici, dodaje se u dopisu Komore.

I ove godine će biti odabrano do tri startap preduzeća ili tri tima koje će u narednih godinu dana, besplatno, savetovati direktori kompanija članica Upravnog odbora CCIFS, a sa ciljem da im svojom ekspertizom, iskustvom, kontaktima i idejama pomognu u razvoju biznisa. Upravni odbor čini 11 direktora preduzeća među kojima ima i Francuza i Srba, vodećih ljudi kompanija poput Schneider Electric, Atos, Suez, Lesaffre, Crédit Agricole, PricewaterhouseCoopers, i drugi. Odabrani startapi automatski će osvojiti i besplatno članstvo u Komori na period od godinu dana.

Na konkurs za Startap akcelerator se mogu prijaviti svi startapi koji su osnovani pre najviše godinu dana sa prebivalištem u Srbiji, kao i timovi do tri osobe, od kojih je najviše jedan strani državljanin. Konkurs je otvoren za projekte iz svih industrija, s tim što se savetuje da oni obavezno na neki način uključe digitalne tehnologije i po mogućstvu budu orijentisani na globalno tržište. Prijava se vrši popunjavanjem upitnika na sajtu Komore www.ccfs.rs.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.