NavMenu

U Pirotu otvoren prvi Startap centar - U projekat uloženo 7,4 miliona dinara

Izvor: Beta Sreda, 19.06.2019. 19:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dotshock/shutterstock.com)Ilustracija
U Pirotu je u sredu, 19. juna, otvoren prvi Startap centar u kome će raditi četiri kompanije, od kojih je jedna iz Južne Afrike, i u čije je opremanje uloženo 7,4 miliona dinara. Kako je na ceremoniji otvaranja rekao ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, centar će biti mesto za sve one koji žele da se bave inovacijama.

- Najvažnije je da imaju podršku Vlade Srbije i Grada Pirota da svoju ideju dovedu do tržišta - kazao je Popović i podsetio da kompanija Michelin u Pirotu ima razvojni centar u kome radi 60 mladih inženjera iz Srbije.

On je ocenio da Srbija ima najbolje inženjere u južnoj Evropi i podsetio da je nedavno proglašena za jednu od najboljih destinacija u Evropi za inovacije i startapove.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je rekao da su posle ZIP Centra, povećanja broja zaposlenih i rasta prosečne zarade u tom gradu došli na ideju o novim poslovima koji su dobro plaćeni i koji bi mlade motivisali da ostanu u Pirotu.

- Došli smo na ideju o razvoju IT sektora a jedan od tih pokušaja je ovaj Startap centar. Mislim da njegovo otvaranje znači mnogo za naš grad jer će u njemu mladi startovati sa svojim kompanijama uz svu našu podršku. Drago mi je što pored domaćih imamo i prvu stranu startap kompaniju i nadam se da će ovaj centar rasti - kazao je Vasić.


Direktorka Startap centra Mira Zlatkov rekla je da se otvaranjem centra omogućava pružanje sveobuhvatne podrške mladima za samozapošljavanje i razvijanje ideja za biznis.

- Tu smo da da budemo njihova podrška u daljem razvoju i otvaranju novih radnih mesta. Akcenat smo stavili na IT sektor koji ima budućnost. Imamo 250 metara uređenog prostora za rad. Značajna je i edukacija koju ćemo ovde organizovati. Stanari centra mogu da računaju na našu podršku - rekla je direktorka centra.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.