NavMenu

Programeri iz Beograda osmislili prvu aplikaciju za verifikaciju fotografija

Izvor: Novosti Nedelja, 26.05.2019. 12:41
Komentari
Podeli
(Foto: Syda Productions/shutterstock.com)
Tim programera iz Beograda osmislio je aplikaciju VerifiedByPi, koja će korisnicima omogućiti da utvrde da li je neka fotografija originalna ili je korišćen fotošop.

- Fotografija koju neko želi da proveri mora da bude fotografisana kroz našu aplikaciju, koja će biti jednostavna za korišćenje i moći će da se preuzme sa internet prodavnice - objašnjava za Novosti Sava Živanović iz firme Tehnološko partnerstvo, koja je pokrenula projekat.

Dodaje da su im cilj korisnici Instagrama i TripAdvisor portala, ali i svi oni kojima su bitne informacije da fotografije nisu menjane.

Mladi programeri će u naredom periodu raditi na usavršavanju apliakcije, kako bi se na isti način mogli proveriti i dokumenti.

Prvo instaliranje očekuje se uskoro, a s obzirom da ovako nešto još ne postoji na tržištu, mladi stručnjaci veruju da će se vrlo lako probiti.

Tim iz Tehnološkog partnerstva razvio je i platformu za sigurnu komunikaciju u okviru projekta "Mi delamo". Posredstvom ove platforme može da se obavlja onlajn plaćanje platnim karticama i SMS porukama, kao i šifrovani pozivi. Uskoro će se ovde naći i verfikacija fotografija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.