NavMenu

Programeri iz Beograda osmislili prvu aplikaciju za verifikaciju fotografija

Izvor: Novosti Nedelja, 26.05.2019. 12:41
Komentari
Podeli
(Foto: Syda Productions/shutterstock.com)
Tim programera iz Beograda osmislio je aplikaciju VerifiedByPi, koja će korisnicima omogućiti da utvrde da li je neka fotografija originalna ili je korišćen fotošop.

- Fotografija koju neko želi da proveri mora da bude fotografisana kroz našu aplikaciju, koja će biti jednostavna za korišćenje i moći će da se preuzme sa internet prodavnice - objašnjava za Novosti Sava Živanović iz firme Tehnološko partnerstvo, koja je pokrenula projekat.

Dodaje da su im cilj korisnici Instagrama i TripAdvisor portala, ali i svi oni kojima su bitne informacije da fotografije nisu menjane.

Mladi programeri će u naredom periodu raditi na usavršavanju apliakcije, kako bi se na isti način mogli proveriti i dokumenti.

Prvo instaliranje očekuje se uskoro, a s obzirom da ovako nešto još ne postoji na tržištu, mladi stručnjaci veruju da će se vrlo lako probiti.

Tim iz Tehnološkog partnerstva razvio je i platformu za sigurnu komunikaciju u okviru projekta "Mi delamo". Posredstvom ove platforme može da se obavlja onlajn plaćanje platnim karticama i SMS porukama, kao i šifrovani pozivi. Uskoro će se ovde naći i verfikacija fotografija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.