NavMenu

Za startape iz Srbije od 50.000 do 150.000 EUR - Prijave za PowerUp! takmičenje otvorene do 11. marta

Izvor: eKapija Petak, 22.02.2019. 09:34
Komentari
Podeli
Sa sastanka Nenada Popovića i Jakuba MileraSa sastanka Nenada Popovića i Jakuba Milera
Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj podržao je ovogodišnje PowerUp! takmičenje u organizaciji EIT InnoEnergy, na kojem će startapi iz naše zemlje imati mogućnost da osvoje novčanu nagradu od 50.000 EUR i investiciju vrednosti do 150.000 EUR.

- Evropski Institut za inovacije i tehnologiju je jedan od naših najvažnijih partnera u izgradnji inovacionog ekosistema. Programi kao što je PowerUp! takmičenje su sjajna prilika za naše startap kompanije da dobiju najbolju podršku za rast i razvoj poslovanja na globalnom tržištu. Uveren sam da će naše partnerstvo i zajednički projekti i u budućnosti značajno doprinositi ekonomskom rastu Republike Srbije zasnovanom na znanju i inovacijama, otvaranju većeg broja startapa i novih, "pametnih radnih mesta" - rekao je ministar za inovacije Nenad Popović posle sastanka sa Jakubom Milerom, izvršnim direktorom EIT InnoEnergy-a za Centralnu Evropu.

Miler je istakao da InnoEnergy aktivno traži prilike za investicije u Srbiji i veruje da je ministarstvo najbolji mogući partner u lociranju najplodnijih projekata za ulaganje.

- Kabinet ministra za inovacije je značajno doprineo perspektivnim pregovorima sa važnim akterima srpskog ekosistema, što nam pruža priliku da razmenjujemo informacije o našem portfoliju i ekspertizi. InnoEnergy sa zadovoljstvom prihvata podršku ministarstva u promociji ovogodišnjeg PowerUp! takmičenja među srpskim preduzetnicima, istraživačima i studentima, sa ciljem odabira lokalnog pobednika koji će Srbiju predstavljati na velikom finalu - izjavio je Miler.

PowerUp! je najveće startap takmičenje u Centralnoj i Istočnoj Evropi u oblasti energetike, mobilnosti, pametnih gradova, grejanja i ostalih rešenja povezanih sa čistim tehnologijama. Pored novčane nagrade, pobednik takmičenja će takođe dobiti priliku da učestvuje u prestižnom Highway poslovnom akceleratoru kompanije InnoEnergy.


Od ove godine takmičenje dobija posebnu povezanost sa globalnim tematikom zagađenja vazduha ("Clean Air Challenge") tako što će startap sa najboljom idejom iz ove oblasti biti specijalno odlikovan.

Startapi koji apliciraju za takmičenje biće pozvani da učestvuju u treninzima evropskih poslovnih mentora. Ove radionice će pripremati takmičare za nacionalno i regionalno finale, tokom kojih će prezentovati svoje ideje stručnom žiriju. Nacionalno finale za Srbiju biće održano 9. aprila u Beogradu, dok će regionalni pobednik biti izabran 21. maja u Krakovu, tokom Impact’19, jedne od najvećih ekonomskih konferencija u centralnoj i Istočnoj Evropi.

Uslovi učešća na takmičenju, formular za prijavu, kao i sve potrebne informacije dostupne su na sajtu www.powerup.innoenergy.com.

Prijave traju do 11. marta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.