NavMenu

Mladi startapi u Berlinu predstavili inovacije u poljoprivredi - Aplikacija MapMyApple idealna za sitne proizvođače

Izvor: Agronews Sreda, 13.02.2019. 15:24
Komentari
Podeli
Osluškujući potrebe izlagača i posetilaca, na sajmu Fruit Logistica od ove godine uveden je i Start Up Day, na kojem je 19 mladih kompanija imalo priliku da predstavi inovacije u poljoprivredi.

Izlagači iz Srbije, kao i iz regiona i Evrope, koji se bave proizvodnjom jabuke imali su priliku da porazgovaraju sa predstavnicima aplikacije MapMyApple i da saznaju na koji način uz ovu aplikaciju mogu da dođu do odličnog roda i bolje cene.

Generalni menadžer Select Fruit grupe, Darko Martinović, smatra da je sitnim proizvođačima jabuke upravo potrebna ovakva aplikacija, kako bi se izbegla evidencija radova po sveskama i povećala efikasnost u radu.

Osim toga, ovog "džepnog agronoma" svi mogu da priušte i jednostavan je za upotrebu tako da se na njega mogu osloniti i starije generacije a mlađe će sigurno biti lideri u korišćenju ovih modernih tehnologija.

Oblikovana u saradnji sa stručnjacima u oblasti proizvodnje jabuke, MapMyApple pruža dnevno ažurirane preporuke za fertirigaciju, navodnjavanje, zaštitu i ostale radove. Primenom satelitskih kamera visoke rezolucije daje i vizuelnu informaciju o stanju vegetacije i sušnim poljima, kao i preciznu vremensku prognozu.


Aplikacija je testirana na oglednim poljima u Srbiji i Makedoniji, a nakon uspešno obavljenih pregovara sa proizvođačima jabuke na sajmu, koji su posvedočili da tako nešto još uvek nisu videli u Evropi zasigurno će do kraja godine biti upotrebljivana i u voćnjacima Italije, Francuske, Mađarske i Poljske.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.