NavMenu

Za inovacije u poljoprivredi, industriji i zdravstvu 1,6 mil EUR

Izvor: Agrosmart Četvrtak, 10.01.2019. 10:27
Komentari
Podeli
(Foto: Beros919/shutterstock.com)
U toku je drugi i poslednji poziv za dodelu 1.610.000 EUR bespovratnih sredstava koji je otvorila mreža digitalnih habova DIATOMIC, uspostavljenih u okviru evropske inicijative "Smart Anything Everywhere". Ovaj fond je otvoren u sklopu njihovog ‚"Design-Develop-Market" projekta, a rok za prijavu je 31. januar 2019.

Za sredstva iz ovog fonda mogu konkurisati mali konzorcijumi sa najviše tri partnera, a to se odnosi na tehnološko-istraživačke centre sa središtem u Evropi, zatim, na inovativne startape i na mala i srednja preduzeća koja posluju na polju zdravstva, poljoprivrede i industrijske proizvodnje.

Prijavljeni bi trebalo da imaju proizvode, procese i usluge iz domena napredne mikroelektronike i "pametnih" integrisanih sistema, a kod odabira će jedan od glavnih kriterijuma biti skalabilnost ili potencijal konzorcijuma da im proizvod, usluga ili proces budu skalabilni.

Za učešće se mogu prijaviti i startapi i preduzeća koji nisu formirali konzorcijum, a DIATOMIC mreža će im omogućiti aktivno posredovanje pri traženju partnera ili uspostavljanju konzorcijuma.

DIATOMIC mreža pruža finansijsku podršku u iznosu od 70.000 do 200.000 EUR po projektu, a osim toga pruža i tehnološki konsalting, mentorsku podršku, kao i infrastrukturu za rad na razvoju proizvoda.


DIATOMIC je zasnovan na one-stop shop konceptu. Osnovna ideja je da se tehnološkim startapima pruži sveobuhvatan paket usluga, i ne samo u ranoj, najosetljivijoj, fazi razvoja proizvoda, već i na putu ka prvim korisnicima.

Akceleratorski program se odvija kroz tri faze: planiranje procesa razvoja proizvoda (Design), razvoj i testiranje integrisanih rešenja (Develop) i održivi rast i aktivni pristup novim izvorima finansiranja (Market).

Ovaj program traje od 9 do 15 meseci.

Konkurs za finansiranje malih konzorcijuma otvoren je do 31. januara, a svi zainteresovani konzorcijumi, kao i oni koji traže partnere, za učešće se mogu prijaviti putem ovog linka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.