NavMenu

Poziv za inovatore i startapove da se prijave za EIT Climate-KIC Accelerator

Izvor: Balkan Green Energy News Nedelja, 06.01.2019. 13:18
Komentari
Podeli
(Foto: Gajus/shutterstock.com)
Najveći evropski akcelerator u oblasti čistih tehnologija EIT Climate-KIC Accelerator pozvao je inovatore sa idejama koje se odnose na klimatske promene da se prijave do 27. januara.

EIT Climate-KIC Accelerator namenjen je startapovima, koji su osnovani pre najviše 5 godina i imaju najmanje dva osnivača, kao i timovima, koji žele da osnuju startap koji bi se bavio novim tehnologijama ili uslugama sa visokim potencijalom za komercijalizaciju i uticaj na klimatske promene (prijavljivanje).

Ove godine konkurs je otvoren za prijave iz zemalja u okviru EIT Regional Innovation Scheme (EIT RIS), kao što su Bugarska, Grčka, Rumunija, Srbija, Slovenija, Hrvatska, Kipar, Estonija, Letonija, Malta, Portugal i Litvanija.

EIT Regional Innovation Scheme je program EIT Climate-KIC-a za podizanje inovativnog kapaciteta evropskih regiona koji još nemaju direktnu korist od delovanja Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (European Institute of Innovation and Technology – EIT) i njegovih zajednica znanja i inovacija (Knowledge and Innovation Communities – KICs).

Izabrani kandidati će imati priliku za stručno usavršavanje, obuku za predstavljanje ideja, da učestvuju u radionicama i međunarodnim bootcamp, za mentorstvo i umrežavanje, pristup partnerima i mreži Climate-KIC-a, ali i da dobiju finansijsku podršku u iznosu do 50.000 EUR, pojedinačno za svaki tim ili startap.

Climate-KIC je najveće javno-privatno partnerstvo u EU koje se bavi klimatskim promenama kroz inovacije kako bi se izgradila ekonomija bez ugljenika. Podržava ga EIT, čiji je osnivač EU.


Lokalni partner u Srbiji je PKS


Inače, dosad je 56 kandidata iz regiona bilo uključeno u akcelerator. Neki od njih su Biomyc (Bugarska), CarGo (Srbija), Bio2CHP (Kipar), Tomappo (Slovenija), M-Swis (Rumunija).

Srbija se pridružila mreži EIT RIS 2016. godine. Lokalni partner mreže je Privredna komora Srbije (PKS).

Kako se navodi na sajtu Climate-KIC-a, u Srbiji je fokus u aktivnostima na negovanju i daljem razvoju ekosistema čistih tehnologija. Srbija, takođe, kako se ističe, predstavlja vrata za pristup ovog javno-privatnog partnerstva zemljama Zapadnog Balkana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.