NavMenu

Prijava za Startap akcelerator do 15. septembra - Francuska podrška razvoju novih biznis ideja

Izvor: eKapija Petak, 27.07.2018. 12:20
Komentari
Podeli
Francusko-srpska privredna komora pozvala je i ove godine sve startapove ili pojedince koji planiraju da pokrenu startap preduzeće da se prijave za program besplatne jednogodišnje mentorske podrške – "Startap akcelerator". Kako bi omogućila što većem broju startapova da konkuriše za ovaj progam, Komora je odlučila da produži rok prijave do 15. septembra.

Francusko-srpska privredna komora već je realizovala ovaj program prošle godine, kada su putem konkursa odabrana dva startapa – Car:Go, mobilna aplikacija za naručivanje auto-prevoza sa vozačem, kao i PetGuards, onlajn platforma za čuvanje kućnih ljubimaca. Tokom protekle godine, osnivače ova dva startapa savetovali su direktori nekih od najvećih francuskih kompanija u Srbiji, a dobijali su mentorsku podršku kada je reč o svim aspektima poslovanja: pravnim, marketinškim, finansijskim i slično. Takođe, stekli su pravo i na članstvo u Komori i time proširili mrežu kontakata. Startapi su tako uvećali svoju vidljivost, stekli veći broj klijenata i proširili broj saradnika.

I ove godine će biti odabrano do tri startap preduzeća ili tri tima koji će u narednih godinu dana, besplatno, savetovati članovi Upravnog odbora CCIFS, direktori nekih od najvećih francuskih i srpskih kompanija koje posluju u Srbiji, a sa ciljem da im svojom ekspertizom, iskustvom, kontaktima i idejama pomognu u razvoju biznisa. Upravni odbor čini 11 direktora francuskih i srpskih preduzeća, vodećih ljudi kompanija poput Schneider Electric, Crédit Agricole, PricewaterhouseCoopers, advokatska kancelarija Marić-Mališić-Dostanić i drugi. Odabrani startapovi automatski će osvojiti i besplatno članstvo u Komori na period od godinu dana.


Na konkurs za "Startap akcelerator" se mogu prijaviti svi startapovi koji su osnovani pre najviše godinu dana i preduzetnici do 40. godine starosti, sa prebivalištem u Srbiji. Mogu se prijaviti i timovi do tri osobe, od kojih je najviše jedan strani državljanin. Konkurs je otvoren za projekte iz svih industrija, s tim što se savetuje da oni na neki način uključe digitalne tehnologije i po mogućstvu budu orijentisani na globalno tržište. Prijava se vrši popunjavanjem upitnika na sajtu Komore www.ccfs.rs do 15. septembra 2018.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.