NavMenu

Za popularizaciju inovacija i preduzetništva 52 miliona dinara - Otvoren konkurs za dodelu bespovratnih sredstava

Izvor: eKapija Petak, 08.06.2018. 12:18
Komentari
Podeli
(Foto: Gajus/shutterstock.com)
Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za inovacije raspisao je konkurs za dodelu nešto više od 52 miliona dinara, bespovratnih sredstava u okviru Programa za promociju i popularizaciju inovacija i inovacionog preduzetništva.

Njegovom realizacijom, navedeno je, država nastoji da podstakne građane, pre svega mlade, da razmišljaju na preduzetnički način, kao i da ih ohrabri da u većoj meri osnivaju svoje inovacione i tehničke statapove.

Maksimalni iznos od 26.014.500 miliona dinara, precizirano je u pozivu, namenjen je za planiranje, izradu i sprovođenje promotivne kampanje o značaju razvoja inovacija na nacionalnom i lokalnom nivou, 10.405.800 dinara za organizaciju manifestacija koje doprinose promociji, 5.000.000 dinara za izradu i sporvođenje programa mentorstva i obuka, 5.405.200 dinara za izradu i sprovođenje istraživanja o stanju, problemima i perspektivama inovacionog ekosistema u Srbiji, te najviše do 5.202.900 dinara za izradu štampanih i multimedijalnih publikacija koje doprinose promociji i popularizaciji inovacija i preduzetništva.

Pravo na korišćenje sredstava imaju organizacije koje konkurišu zajedno sa jedinicom lokalne samouprave, a prijave se dostavljaju do utroška sredstava.

Više detalja pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.