NavMenu

Pametne stepenice koje proizvode struju najbolja urbana inovacija - Srednjoškolci iz Beograda osvojili 25.000 USD

Izvor: eKapija Sreda, 20.12.2017. 11:07
Komentari
Podeli
Pobednički tim Digital GPobednički tim Digital G
Četiri učenika Elektrotehničke škole Nikola Tesla iz Beograda osvojila su 25.000 USD u kriptovaluti Dash za svoju ideju pametnih stepenica koje proizvode struju, u okviru takmičenja za urbane inovacije – Smart City Challenge Serbia, održanog tokom prethodna tri meseca u Centru za tehnološko preduzetništvo ICT Hub. Kako navode organizatori, pobednički tim je osvojio i putovanje u Tel Aviv, kako bi prezentovao svoju ideju potencijalnim investitorima.

- Novčanu nagradu ćemo iskoristiti za dalje usavršavanje proizvoda, kao i za samo usavršavanje tima, jer nam je sam program takmičenja pokazao koliko je znanje važno - naveo je Nikola Opačić, član pobedničkog tima Digital G.

Takmičenje Smart City Challenge Serbia održava se drugu godinu zaredom u organizaciji Udruženja BEUM i ICT Hub-a, a uz podršku fondacije Fridrih Nauman, Ambasade Izraela u Srbiji, softverske kompanije 30Hills i organizacije Dash Srbija. Deset startap timova bilo je odabrano da pohađa intenzivan program obuka u trajanju od tri meseca, gde su naučili kako da definišu svoju ideju, prilagode je tržištu, kako da komuniciraju sa potencijalnim klijentima i mušterijama, ali i kako da razviju svoj poslovni model.


Organizator takmičenja, Đorđe Đorđević iz Udruženja BEUM, ističe da je jedan od ciljeva ovog takmičenja bilo podizanje svesti o važnosti implementacije novih tehnologija u razvoj urbanih sredina.

- Današnje planiranje daljeg razvoja gradova prosto je nezamislivo bez primene najnovije tehnologije. Rešenja poput ovog koje je pobedilo na našem takmičenju doprinose održivijim urbanim zajednicama koje manje zagađuju, optimizuju svoje resurse i daju svojim građanima više kvalitetnog sadržaja, istovremeno podstičući lokalne inovacije koje dolaze od fantastičnih mladih ljudi - rekao je Đorđević i dodao da je drugi važan stub ovog projekta upravo osnaživanje mladih inovatora koji žele da promene svoje okruženje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.