NavMenu

Izgradnja inovacionih startap centara širom Srbije od 2018.

Izvor: eKapija Ponedeljak, 04.12.2017. 19:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ESB Professional/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, najavio je u ponedeljak, 4. decembra da će Vlada naredne godine uložiti sredstva u izgradnju inovacionih startap centara širom Srbije, prenosi zvanični sajt vlade.

Popović je, nakon razgovora sa mladim preduzetnicima u Arilju, koji su osnovali učeničke kompanije Plantagenet i Rain drop, istakao da je ovo odličan primer inovacionog preduzetništva kod mladih, kojim naša zemlja može da se pohvali.

On je rekao da je veliko zadovoljstvo videti kako deca u srednjoj školi, u skromnim uslovima, ali sa velikim entuzijazmom i mentorskom podrškom, kao i podrškom opštine Arilje, uspevaju da pobeđuju na takmičenjima u zemlji i inostranstvu i pokažu svima da i u skromnim uslovima mogu da se postignu dobri rezultati.

Ministar je podsetio na to da su se ovi mladi ljudi nedavno vratili sa takmičenja u Švajcarskoj, gde su predstavili svoju ideju proizvodnje začinskog bilja u kućnim uslovima.

Srbija bi ovim trebalo da se ponosi, i to može biti proizvod koji bi moglo da koristi svako domaćinstvo u zemlji, poručio je Popović.


Učenici Srednje škole Sveti Ahilije su ministru predstavili inovacione proizvode svojih kompanija, inovatori Plantegeneta pohvalili su se svojim kompletom za kućno uzgajanje začina i čajeva, dok su učenici Rain dropa predstavili sistem za automatsko navodnjavanje.

Podsetimo, u Beogradu od 2015. godine posluje Naučno tehnološki park Beograd, koji okuplja mlade startapa i tehnološko razvojne kompanije. Za proleće 2018. najavljena je izgradnja ovakvog parka u Nišu, a u planu je i izgradnja ovakve ustanove u Novom Sadu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.