NavMenu

Slovenački startap Viberate za 5 minuta prikupio 10 mil USD

Izvor: Poslovni dnevnik Petak, 08.09.2017. 10:53
Komentari
Podeli
(Foto: vovan/shutterstock.com)
Slovenаčki startap Viberate je u inicijalnoj ponudi vlastite kriptovalute Vibe (ICO – inicial coin offerings) u manje od pet minuta prikupio 10 mil USD. Startap i istoimena platforma namenjena spajanju muzičara, agenata i organizatora događaja će funkcionisati na principu isplate honorara u kriptovalutama.

Reč je o kriptovalutnoj paraleli tradicionalne inicijalne javne ponude akcija za koju su ulagači pokazali neverovatan interes bez obzira na to što je reč o start-apu koji postoji tek dve godine, potvrdio je jedan od suosnivača Viberatea Vasja Veber.

Prodali su svih 120 miliona kriptiranih kovanica što znači da imaju dovoljno sredstava da svoje iskustvo u praćenju uticaja marketinških aktivnosti na popularnost muzičara pretvore u preduzeće koje zarađuje na obradi velike količine podataka i pretvaranju istih u korisne statističke informacije.

- Trenutno imamo mrežnu bazu podataka i svojevrstan ekosistem od 120.000 muzičara i 50.000 događanja. Želimo da napravimo profile za sve učesnike muzičke industrije, a zatim ćemo ih sve povezati na zajedničkom tržištu te im dati sve alate za interakciju pomoću kriptova - kazao je Veber.

Trenutno zapošljavaju oko 20 stručnjaka različitih profila, od kojih većina poseduje i po deceniju dugo muzičko iskustvo. Ideja za pokretanje biznisa stasavala je dugi niz godina, a planiraju da postanu centralno mesto bez kojega će organizacija najvećih svetskih festivala postati nezamisliva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.