NavMenu

Kompanija Frame dobila 16 mil USD u novoj rundi finansiranja - Među investitorima i Microsoft Ventures

Izvor: Netokracija Četvrtak, 18.05.2017. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: everything possible/shutterstock.com)
Američko-srpski Frame osigurao je novih 16 mil USD finansiranja, iz ove firme kažu da su nova sredstva namenjena za zapošljavanje softverskih inženjera, kao i proširenje prodaje i marketinga – naročito u Evropi i Aziji.

Investiciju su predvodili fondovi Bain Capital Ventures, In-Q-Tel i CNTP koji je vodio prethodnu rundu, kao i Microsoft Ventures – investicioni ogranak jedne od najvećih i najpoznatijih tehnoloških kompanija današnjice.

Podsećamo, u prethodnoj rundi investiranja Frame je osigurao 10 mil USD, a tim je u međuvremenu otvorio i kancelarije u Beogradu. Danas, Frame zapošljava 30 ljudi u San Francisku, Beogradu i Nišu, dok kompanija omogućava mnogim svetskim organizacijama prebacivanje desktop aplikacija i softverskih alata u cloud.

Nikola Božinović, CEO i osnivač, kaže da je čitavom timu posebno drago što se među investitorima našao i Microsoft lično, kompanija koja je do sredine prošle godine razvijala sopstveno cloud computing rešenje po imenu Azure Remote App. Neograničeni resursi, pak, nisu mogli da stanu na put otpisivanju ovog programa, a sam Microsoft je najavio njegovo gašenje i fokusiranje na infrastrukturne usluge, dodaje Nikola.

Dotakavši se trenutnog poslovanja, Božinović za Netokraciju otkriva da su velike kompanije Adobe, Autodesk, HP i Simens već među klijentima koji aktivno zamenjuju svoje desktop računare proizvodima kao što je Frame, a koji zahtevaju jedino browser i Internet konekciju. Na spisku klijenata nalaze se i državne službe Sjedinjenih Američkih Država što predstavlja još jedan veliki korak za ovu američko-srpsku kompaniju – Frame polako ulazi u kompletnu državnu administraciju.


- Našu priliku vidimo među kupcima koji ulažu velika sredstva da osiguraju svoje osetljive podatke i spreče širenje virusa i kompjuterskih napada, čiji je broj u stalnom rastu - dodao je Božinović, zaključivši kako interesovanje za Frame stiže iz zemalja širom sveta, te da bi tim koji proizvod razvija upravo u Srbiji voleo da vidi da se proizvod koristi i na domaćem tržištu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.