NavMenu

Rusi i Meksikanci zainteresovani za izgradnju akva parka u Budvi

Izvor: Vijesti Sreda, 15.10.2014. 12:52
Komentari
Podeli
Uoči raspisivanja međunarodnog tendera za davanje u trodecenijski zakup zemlje na brdu Topliš, kao i prodaju opreme, za gradnju zabavnog akva parka opštini Budva pristigla su tri pisma namere zainteresovanih kompanija.

Kako je "Vijestima" potvrđeno, iako do sada još niko nije otkupio tendersku dokumentaciju, pisma namere uputila je jedna ruska kompanija )inače vlasnik banke i hotela), meksička "Aquakita", kao i crnogorska kompanija "Tradeunique", vlasnik šoping centra "TQ Plaza" i apartmanskog kompleksa "Carsko selo" iznad Svetog Stefana.

Tenderom , koji je otvoren do 8. decembra, predviđeno je davanje u zakup zemljišnog kompleksa od 41.889 kvadrata za gradnju "Vodenog grada" (zakup na 30 godina), kao i prodaja opreme španskog proizvođača "Action waterscapes S.L." koja je predviđena za ugradnju i montiranje. "Vodeni grad" treba da bude sagrađen na brdu Topliš, iznad diskoteke "Top Hill".


Minimalna cena zakupa opštinske zemlje za gradnju zabavnog akva parka na brdu Topliš je 238.000 EUR. Minimalna cena opreme je 2 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.