NavMenu

Vrščani ne odustaju od tržnice - Raspisan novi tender za izgradnju "AgriCo" pijace, ponude do 1. septembra

Izvor: eKapija Sreda, 02.07.2014. 15:30
Komentari
Podeli
(Budući izged pijace) Opština Vršac ne odustaje od izgradnje nove "AgriCo" pijace, koja je deo projekta prekogranične saradnje Srbije i Rumunije.

Kako je prethodni tender za izgradnju ove tržnice otkazan, jer su svi ponuđači dali cenu višu od planiranog budžeta, juče je objavljen novi. Zainteresovane kompanije mogu svoje ponude slati do 1. septembra 2014. godine.

Izgradnja nove "AgriCo" zelene pijace deo je projekta "Unapređenje ekonomske saradnje u prekograničnom regionu Vršac - Gradinari stimulisanjem aktivnosti malih poljoprivrednih proizvođača". U okviru "AgriCo" mreže, biće izgrađene dve prehrambene pijace – u Vršcu i u rumunskom mestu Gradinari.

Projekat prekogranične saradnje opština Gradinari (Rumunija) i Vršac (Srbija) vredan je oko 2,07 mil EUR , od čega je 85% obezbeđeno iz IPA fondova. Kako je ranije objavljeno, sam projekat u Vršcu, vredan je oko 1,3 mil EUR.

Prvobitno je objavljeno da će projekat biti realizovan do oktobra ove godine, ali je opština Vršac dobila produženje.

Kako je već poznato, nova prehrambena pijaca "AgriCo" biće smeštena u zgradi od 2.401 m2, gde će postojati sa 150 do 160 mesta za male i srednje prodavce (prodaja povrća, voća, mesa, ribe, mlečnih proizvoda, cveća). Biće opremljena laboratorijom za uzorkovanje poljoprivrednih proizvoda.

Nova vršačka pijaca, koja bi trebalo da bude sagrađena na parceli od 2 ha, na mestu sadašnjeg vršačkog "buvljaka", imaće sistem grejanja i hlađenja, pa će tako biti prijatnije i prodavcima i kupcima. Pored samog objekta pijace, biće izgrađeno oko 95 parking mesta, a planirano je i uređenje pristupnih saobraćajnica, okolnog zelenila itd.

Projektnu dokumentaciju za "AgriCo" pijace izradilo je preduzeće "Mašinoprojekt copring".

Deo ovog projekta prekogranične saradnje, osim gradnje pijace u Vršcu i mestu Gradinari, jeste i organizovanje proizvođača iz dve zemlje u takozvani "AgriCo" klaster (mrežu).


"AgriCo" mreža će napraviti bazu podataka koja će stvoriti veću razmenu informacija između proizvođača, distributera, dobavljača i kupaca, kao i investitora iz celog prekograničnog regiona. Partneri će organizovati redovne događaje da bi promovisali proizvode koji se prodaju na ovim pijacama. Promocija će se sprovoditi kroz "AgriCo" biltene namenjene kupcima, kao i kroz druge promotivne aktivnosti na sajamskim manifestacijama itd.

Kako je ranije objavljeno, nova "AgriCo" pijaca neće značiti gašenje sadašnjeg vršačkog "zelenjaka".

Više informacija o novom tenderu za izgradnju "AgriCo" pijace u Vršcu pogledajte OVDE.

Takođe, OVDE možete pogledati koje su se kompanije ranije interesovale za gradnju pijace.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.