NavMenu

Nove investicije na Staroj planini - Sve spremno za izgradnju apartmana, čeka se "zeleno svetlo" države

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.04.2014. 15:48
Komentari
Podeli
Stara planinaStara planina
Zimska sezona tek se završila, a srpske planine spremaju se za novi, prvomajski, nalet turista. Na Staroj planini, gde su zadovoljni ovogodišnjim zimskim rezultatima, lani su predstavili nekoliko ambicioznih projekata – izgradnju novih smeštajnih kapaciteta najavili su kompanija "Falkensteiner" i dva domaća investitora.

Kako napreduju ovi projekti, pitali smo predstavnike Javnog preduzeća "Stara planina" i kompanije "Falkensteiner".

- Ugovor sa investitorom koji će graditi multifemili apartmane, je finalizovan, dobijena su pozitivna mišljenja nadležnih ministarstava, a i dalje se čeka odobrenje Vlade - kaže za "eKapiju" Branko Radan, menadžer za razvoj planinskog rizorta "Stara planina", na naše pitanje da li bi radovi mogli da počnu ovog proleća, kao što je ranije pominjano.

- Projekat je malo usporen zbog izbora, odnosno formiranja Vlade. Naš deo posla je potpuno završen, sve je dogovoreno, tako da se može reći da je projekat 99% izvestan. Čekamo da se formira Vlada i već na prvoj sednici trebalo bi da dobijemo odoborenje za početak relizacije – kaže Radan za naš portal.

Kada je reč o drugom domaćem ulagaču, koji je izrazio interesovanje da na Staroj planini gradi kondotel, zbog nekih proceduralnih prepreka biće neophodno da se ponovo raspiše tender.

- Investitor je i dalje zainteresovan za gradnju kondotela i namerava da se ponovo javi i konkuriše kada bude raspisan novi tender – kaže naš sagovornik.

Izgradnju šest kondotela prošle godine najavio je i "Falkensteiner". Nakon velikog uspeha hotela na Jabučkom ravništu, nameravaju da i dalje investiraju. U toj kompaniji za "eKapiju" kažu da je hotel na Staroj planini ove zime zabeležio veoma uspešnu sezonu.

- Hotel "Falkensteiner Stara planina" je u zimskom periodu ostvario oko 30% više noćenja nego prethodne sezone. To je dobar pokazatelj da Stara planina postaje sve interesantnija destinacija kako domaćim gostima, tako i inostranim, naročito gostima iz susedne Bugarske i pretenduje da uz dodatne investicije postane jedan od najboljih ski rizorta na Balkanu.

Iako u kompaniji zasad nisu mogli da nam otkriju kada bi izgradnja kondotela mogla krenuti, potvrđuju da su nove investicije u Srbiji u planu, upravo zbog velikog potencijala našeg tržišta.

- Novi investicioni planovi "Falkesteiner"-a za Staru planinu sada se prilagođavaju infrastrukturnim planovima na toj planini i usklađuju se sa postojećim Master planom – kažu u toj kompaniji za naš portal.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.