NavMenu

Zlatibor dobija još dva hotela i auto-kamp do kraja 2014.

Izvor: Tanjug Subota, 01.03.2014. 15:23
Komentari
Podeli
Kamp na Tić poljuKamp na Tić polju
Bez obzira na krizu, na Zlatiboru dosta privatnih investitora ulaže, grade se dva nova hotela, jedan će biti otvoren već u maju, a drugi krajem godine, najavio je direktor Turističke organizacije Zlatibor Arsen Đurić, dodajući da je za narednu godinu planirana izgradnja još tri manja.

On je na Sajmu turizma u Beogradu, rekao i da je hotel "Palisad" izvršio kompletnu rekonstrukciju svojih smeštajnih kapaciteta, kao i da je pred Novu godinu otvoreno novo apartmansko naselje "Zlatiborski konak", sa 222 apartmana.

- Za maj je planirano otvaranje autokampa na Zlatiboru, koji će biti kategorisan sa tri zvezdice. Već se nalazimo na mapi Kamping asocijacije Evrope i smatramo da ćemo na taj način privući neke turiste koji do sada nisu dolazili na Zlatibor - kaže Đurić.

Autokamp će se nalaziti na Tić polju i imaće 54 parking prostora, a lokalna samopurava nastoji da prati ta ulaganja izgradnjim novih pešačkih i biciklističkih staza, parkova za decu, trim staza, a konačno će krenuti izgradnja gondole od centra Zlatibora do Tornika.

Predstavnici Zlatibora su najavili da će se proširiti i sportski tereni, biće izgrađene još dve teretane na otvorenom, a u planu je i gradnja još jedne sportske hale.

- Prošle godine broj stranih turista je povećan za 20%, a domaćih oko 2%, tako da smo zabeležili dobru turističku godinu - zaključio je Đurić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.