NavMenu

Počinje izgradnja prve od osam zgrada budućeg stambenog bloka C2 u centru Kikinde

Izvor: eKapija Sreda, 19.02.2014. 08:48
Komentari
Podeli

Polovinom marta započeće izgradnja prve od osam zgrada budućeg stambenog bloka C2 u centru Kikinde. Za godinu dana bi trebalo da se okonča izgradnja četvorospratne zgrade sa 15 stanova i dva lokala. Investicija je vredna 64,8 miliona dinara, navedeno je na opštinskom sajtu.

- Ovih dana se konačno završila priča u vezi sa celokupnim finansiranjem i stvaranjem uslova za početak izgradnje. Potpisan je i ugovor sa izvođačem radova, beogradskom firmom "Stankomerc"- rekao je Pavle Markov, predsednik opštine Kikinda.

Inicijalna sredstva za izgradnju u iznosu od 15 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo za građevinu. Ostatak novca obezbediće opština Kikinda. Deo stanova namenjen je izdavanju u zakup pod povoljnijim uslovima. Deo stanova po ceni od oko 550 EUR po kvadratu biće na prodaju, a određena kvota namenjena lokalnim kadrovima. Procene su da će stambeni blok C2 biti u potpunosti izgrađen narednih pet godina. Raspolagaće sa ukupno 130 stanova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.