NavMenu

Otvaranje tržnog centra "Capitol Park Šabac" u martu 2014. godine

Izvor: eKapija Sreda, 16.10.2013. 16:13
Komentari
Podeli

(Foto: sabac.org)

Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević posetio je u utorak (15. oktobar 2013. godine) gradilište budućeg trgovačkog centra "Capitol Park Šabac", pored obilaznog puta. Na 9.688 m2 maloprodajnog prostora i lokaciji od 27.000 m2, objekat će imati 14 jedinica između 109 i 3.000 m2 i 395 parking mesta.

Noseća konstrukcija i aluminijumske panel ploče za oblaganje fasade su završeni. Takođe je kompletirana konstrukcija krova i na taj način je objekat kompletno zatvoren. U ovom trenutku završeni su radovi na armirano betonskim pločama u enterijeru objekta. Instalacioni radovi su u toku, kao i priprema za instalaciju podstanice. Što se tiče radova na okruženju objekta, izgradnja internih saobraćajnica je u toku, kao i pokrivanje pešačkih površina sa behaton pločama. Završetak svih spoljašnjih građevinskih radova očekuje se do kraja decembra. Unutrašnji radovi na opremanju zgrade su započeli.

Otvaranje objekta investitori - "Yu Kapital"i "Poseidon Group" su najavili 31. marta 2014. godine. Ukupna vrednost investicije je blizu 10 mil EUR, navedeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

- Investicije su značajan unos novca u privredu grada i donose nova radna mesta. U budućem trgovačkom centru "Capitol Park Šabac" posao će naći 120 sugrađana. Nadamo se da je investicija, finansirana sredstvima iz Slovenije i Engleske, najava budućih ulaganja - istakao je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.

Prema rečima Marka Krajnčiča iz firme "Yu Kapital", "Capitol Park Šabac", drugi retail park u Srbiji, istovetan je konceptima evropskih i svetskih maloprodajnih objekata.

U tržnom centru biće zastupljeno 80% međunarodnih i 20% lokalnih i regionalnih zakupaca. Potpisani su ugovori sa hipermarketima "Delhaize" i "Tempo". Investitori su najavili i danski JYSK, sa programom "sve za kuću", popularni lanac tekstilne industrije "New Yorker", najveći maloprodajni lanac obuće u svetu "Deichman", parfimerije, prodavnice bele tehnike, sportske opreme, uslužne delatnosti, menjačnice... Svaka od prodavnica imaće poseban ulaz i parking za osoblje.

Investitori računaju na dobru poziciju retail parka jer saobraćajnicom pored koje će biti izgrađen dnevno prođe više od 10 hiljada vozila.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.