NavMenu

Otvaranje tržnog centra "Capitol Park Šabac" u martu 2014. godine

Izvor: eKapija Sreda, 16.10.2013. 16:13
Komentari
Podeli

(Foto: sabac.org)

Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević posetio je u utorak (15. oktobar 2013. godine) gradilište budućeg trgovačkog centra "Capitol Park Šabac", pored obilaznog puta. Na 9.688 m2 maloprodajnog prostora i lokaciji od 27.000 m2, objekat će imati 14 jedinica između 109 i 3.000 m2 i 395 parking mesta.

Noseća konstrukcija i aluminijumske panel ploče za oblaganje fasade su završeni. Takođe je kompletirana konstrukcija krova i na taj način je objekat kompletno zatvoren. U ovom trenutku završeni su radovi na armirano betonskim pločama u enterijeru objekta. Instalacioni radovi su u toku, kao i priprema za instalaciju podstanice. Što se tiče radova na okruženju objekta, izgradnja internih saobraćajnica je u toku, kao i pokrivanje pešačkih površina sa behaton pločama. Završetak svih spoljašnjih građevinskih radova očekuje se do kraja decembra. Unutrašnji radovi na opremanju zgrade su započeli.

Otvaranje objekta investitori - "Yu Kapital"i "Poseidon Group" su najavili 31. marta 2014. godine. Ukupna vrednost investicije je blizu 10 mil EUR, navedeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

- Investicije su značajan unos novca u privredu grada i donose nova radna mesta. U budućem trgovačkom centru "Capitol Park Šabac" posao će naći 120 sugrađana. Nadamo se da je investicija, finansirana sredstvima iz Slovenije i Engleske, najava budućih ulaganja - istakao je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.

Prema rečima Marka Krajnčiča iz firme "Yu Kapital", "Capitol Park Šabac", drugi retail park u Srbiji, istovetan je konceptima evropskih i svetskih maloprodajnih objekata.

U tržnom centru biće zastupljeno 80% međunarodnih i 20% lokalnih i regionalnih zakupaca. Potpisani su ugovori sa hipermarketima "Delhaize" i "Tempo". Investitori su najavili i danski JYSK, sa programom "sve za kuću", popularni lanac tekstilne industrije "New Yorker", najveći maloprodajni lanac obuće u svetu "Deichman", parfimerije, prodavnice bele tehnike, sportske opreme, uslužne delatnosti, menjačnice... Svaka od prodavnica imaće poseban ulaz i parking za osoblje.

Investitori računaju na dobru poziciju retail parka jer saobraćajnicom pored koje će biti izgrađen dnevno prođe više od 10 hiljada vozila.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.