NavMenu

Rekonstrukcija Slavije i Bulevara oslobođenja sredinom 2014.

Izvor: eKapija Nedelja, 08.09.2013. 22:36
Komentari
Podeli

Slavija (Foto: Suzana Obradović)Slavija

Rekonstrukcija Trga Slavija i Bulevara oslobođenja počeće u drugoj polovini 2014. godine, odnosno kada rekonstrukcija Bulevara vojvode Stepe uđe u poslednji kvartal, najavio je gradski menadžer Aleksandar Bijelić.

– Projektna dokumentacija je u završnoj fazi, dok će tenderska procedura koja uključuje rekonstrukciju Trga Slavija i Bulevara oslobođenja biti pokrenuta početkom 2014. godine. Tako će se sredinom naredne godine steći uslovi da se započne rekonstrukcija ove dve značajne gradske saobraćajnice. Prema prvim procenama stručnjaka, rekonstrukcija ne bi trebalo da traje duže od šest meseci, a treba istaći da saobraćaj neće biti prekidan, već usklađivan sa dimanikom radova – ukazao je Bijelić za Beoinfo.

Jedna od velikih raskrsnica koja će, kako je najavio, biti rekonstruisana na potezu od Slavije do Trošarine je i Autokomanda, koja će, takođe, biti rađena u završnoj fazi rekonstrukcije Bulevara vojvode Stepe.

Kada je reč o Slaviji, Bijelić je precizirao da će radovi obuhvatiti i pomeranje kontaktne mreže tramvaja i trolejbusa ka obodima skvera, kao i izmeštanje stanica za gradski prevoz, kako bi protočnost saobraćaja u centralnom delu bila veća za automobile.

– Bitno je istaći da će kompletan trg biti umrežen podzemnim pešačkim prolazima, koji će biti osvetljeni, klimatizovani, sa pokretnim stepenicama i liftovima za invalide. Na taj način ćemo omogućiti da se znatno poveća kapacitet saobraćaja na Slaviji, jer više neće biti presecan drumski saobraćaj sa pešačkim prelazima i ujedno će se povećati bezbednost pešaka – najavio je Bijelić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.