NavMenu

I utakmice i kupovina - Šta sve možete očekivati u "Stadion Shopping" centru od 25. aprila?

Izvor: eKapija Ponedeljak, 22.04.2013. 14:28
Komentari
Podeli

Stadion Shopping CenterStadion Shopping Center

Od srede, 25. aprila, beogradska opština Voždovac biće mesto na kome će se susresti dve strasti: kupovina i sport. Kažu da za žene nema boljeg provoda od "šopinga". Po prvi put, muški deo populacije će moći da gleda utakmice na vrhu jednog takvog "ženskog carstva".

Upravo u četvrtak, od 10 časova, biće otvoren "Stadion Shopping Center" u Zaplanjskoj ulici broj 32 na Voždovcu. Najavljeni su muzički program, umetnici, posebno osmišljeni delovi za zabavu i popusti svim poseticima na dan otvaranja.

Novi "Stadion Shopping Center" koji se prostire na oko 75.000 kvadratnih metara, predstavlja najveći šoping centar u starom delu Beograda, uključujući dva podzemna nivoa sa 800 parking mesta i fudbalski stadion na krovu. Površina maloprodajnog dela centra je 28.000 kvadratnih metara, a u njemu će biti smešteni najpoznatiji svetski i domaći modni brendovi, ugostiteljski objekti i različiti zabavni sadržaji.

U izgradnju centra uloženo je 50 mil EUR. Reč je o jedinstvenom sistemu gradnje koji se po prvi put koristi u našoj zemlji. Kako je potvrđeno za "eKapiju", u ovom centru biće zaposleno 800 radnika.

Inače, "Stadion Shopping Center" je angažovao firmu "Confluence Property Management", koja će biti zadužena za upravljanje njime, i to kada su u pitanju izdavanje prostora, marketing i odnosi sa javnošću.

Na ovakav korak, kako kažu za naš portal u kompaniji "Confluence", odlučili su se iz razloga što je njihova kompanija već uveliko prepoznata kao lider u upravljanju nekretninama, posebno kada je reč o šoping centrima i to ne samo u Srbiji već i u regionu.

Investori očekuju da će najviše potrošača biti iz susedstva, jer je ovo "pravi komšijski šoping centar". Sa druge strane, zbog širine zakupodovaca i najrazličitije ponude, u Centru očekuju i da će ih posećivati potrošači iz celog Beograda.

Stadion

Iako za svaki tržni centar, bar pred otvaranje, vlada veliko interesovanje među građanima, ipak, možda se o ovom novom, voždovačkom, ne bi toliko pričalo da na vrhu nema- stadion.

izgled stadiona na vrhu tržnog centraizgled stadiona na vrhu tržnog centra

Fudbalski stadion na trećem spratu, izgrađen je u skladu sa važećim UEFA standardima, sa mogućnošću da ugosti 5.000 gledalaca. Ovako projektovan, "Stadion Shopping Center" predstavlja četvrti po redu objekat u Evropi gde je fudbalski teren izgrađen dvadeset metara iznad zemlje.

Investitori smatraju da dizajn i oblik stadiona omogućava idealne uslove za sportske događaje i da će "pružati savršeno iskustvo gledaocima". Fudbalski stadion će biti i domaćin velikih koncerata i kulturnih događaja, sa prostranim VIP ložama za multifunkcionalnu upotrebu.

Velnes centar i restoran sa "eksluzivnim" pogledom

Na trećem spratu se nalazi moderno opremljen velnes centar površine 800 kvadratnih metara, kao i ekskluzivni restoran koji će svojim posetiocima pružati neverovatnu panoramu Beograda.

Treba li nam još jedan tržni centar

unutrašnjost centra (Foto: Saint Gobain Rigips Trophy Srbija)unutrašnjost centra

Međutim, s obzirom na krizu poslednjih godina, kada su novčanici sve tanji i kada građani često pomisle da "nema života posle računa", nameće se pitanje da li Beogradu treba još jedan tržni centar? Da li je je ovo dobar trenutak za otvaranje još jednog centra, budući da su se neki drugi, u prvom redu "Ušće Shopping centar", već dobro pozicionirali?

- Svakako da ima potrebe za otvaranjem novog šoping centra, jer gradu od 2 miliona stanovnika kao što je Beograd nedostaju upravo ovakvi objekti. Samom investicijom od 50 mil EUR opština Voždovac dobija i prvi najveći šoping centar u ovom delu grada sa različitim kategorijama zakupaca koji će zadovoljiti potrebe stanovništva. Ekonomski razvoj lokalnih zajednica u Srbiji oslonjen je najviše na investicije koje dolaze iz inostranstva. To je ogroman projekat, koji može da privuče i neke druge zakupce koji se sada možda ne nalaze na našem tržištu. U svakom slučaju to će biti veliki plus za budući razvoj tržnih centara u Srbiji – kažu za "eKapiju" predstavnici "Stadion Shopping" centra.


Radnje


Osim dugo očekivanog brenda H&M koji će na jesen otvoriti vrata svoje radnje potrošačima, u šoping centru "Stadion" će se nalaziti sledeći brendovi: C&A, "Koton", "Tom Tailor", "Deichmann", "New Yorker", "Takko Fashion", "Carpisa", "Legend", "Urban Jungle", "Extreme Intimo", "MilaVitsa", "La Borsa", "Parfois", "Peko", "Sportina", "Tally Weill", "Bilitzki", "Sport Vision", "Planeta Sport", "Intersport", "Office Shoes", "Obuća Metro", "Orsay", "Beba Kids", "Planika", "Ciciban", "Super Kids", "Đak Sport", "DEXYCo", "Svilanit", "Watch is Watch", "Numan Optika", "Optika Lila", turistička agencija "Rapsody Travel", "Six", "Argento", "Zlatara Sezam", "Crystal Time", "Zlatarna Celje", "Knjižara Vulkan", "Dreamland igraonica", "Game Pub", "Frizer Dramatics", Menjačnice "Excellent", "Alchemy Cosmetics & Home", "Ars", "Trefolino", "Telenor", Hypo-Alpe-Adria Banka, "Roda", "Jasmin", "Lilly", Apoteka "Galen Pharm", "Hleb i Kifle", "McDonald"s", KFC, "Asia food", "Srpska brvnara", "Pjer Poslastičarnica", "City Bar Café", "Eugen Chocolate Shop", "Food For Fun", "Delizia", "Pjer Foto", "Ivin Balon", "Elite Mobile", "Shop & Service", "Cool Kitty", "Flormar", "Trafika Permanent".

J.Đ.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.