NavMenu

Podgorička firma "Sato" kupila hotel "Nikšić" u Sutomoru - U planu rekonstrukcija objekta i vraćanje tri zvezdice

Izvor: Vijesti Ponedeljak, 22.04.2013. 09:50
Komentari
Podeli

Novoosnovana podgorička firma "Sato" u petak (19. aprila 2013. godine), na nadmetanju u Privrednom sudu dala je najbolju ponudu i kupila sutomorski hotel "Nikšić" za 2,3 mil EUR.

Taj hotelski objekat deo je imovine HTP "Onogošta" u stečaju, prvobitno procenjen na 2 mil EUR. Kupac se obavezao da će licitacionu cenu isplatiti u roku od 30 dana.

Javno nadmetanje firme "Sato", koju je zastupao Mirko Đurić, i kompanije "Laković", koju je predstavljao Komnen Laković trajalo je čak devet licitacionih krugova, skoro četvrdesetak minuta.

Učesnici su bili uslovljeni pravilom da tokom nadmetanja u licitacionim krugovima mogu nuditi cenu najmanje 10.000 EUR višu od konkurentske.

Đurić je tokom licitacije u dva navrata tražio pauzu od po pet minuta, da bi se konsultovao sa partnerom, kako da postupa u nadmetanju, a stečajni upravnik HTP-a Dragan Smolović mu nije dozvolio treću pauzu.

Laković je nakon petog kruga, cenu u dva navrata dizao na veći iznos od minimalnog, najpre sa 2,15 mil EUR na 2,21 mil EUR, a potom i na 2,29 mil EUR.

Oba puta Đurić je odgovorio sa po 10.000 EUR više, nakon čega Laković nije želio više da licitira za cenu veću od 2,3 mil EUR već konkurentu čestitao kupovinu.

Firma "Sato" je osnovana 10. aprila, a njeni vlasnici, sa po polovinom udela su Ana Perišić i Slobodan Đurić.

Njihov ovlašćeni predstavnik Mirko Đurić po izlasku iz sudnice objasnio je da iza ovog projekta stoje dve domaće firme, ali njihove nazive nije želeo da otkrije. Đurić je naveo da žele sa inostranim partnerom iz Finske, hotelskom grupacijom "Sato" da realizuju svoje planove u Sutomoru.

- Sa licencom "Sato grupacije" iz Helsinkija planiramo veliku rekonstrukciju hotela koja je predviđena urbanističkim planom. Nivo usluge koji je pao sa tri na dve zvezdice, planiramo opet da vratimo, a onda uslugu podignemo na još viši nivo - objasnio je Đurić.

Hotel ima oko 5.000 kvadrata.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.