NavMenu

Odmor sa četiri zvezdice i pogledom na jezero - Beogradski "Planum" do kraja 2013. na Zlatiboru otvara hotel vredan 5 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 15.01.2013. 10:43
Komentari
Podeli

Unutrašnjost sobe u hoteluUnutrašnjost sobe u hotelu
(Odmaralište "Planuma" na Zlatiboru)

Planina na kojoj je preko cele godine živo od mnogobrojnih turista, dobiće do kraja 2013. godine još jedan hotel. Beogradska kompanija "Planum" najavila je otvaranje ugostiteljskog objekta sa četiri zvezdice u samom centru Zlatibora.

Ljuba Pavlović, izvršni direktor za ugostiteljstvo i turizam kompanije "Planum", rekao je u razgovoru za "eKapiju" da su završeni svi građevinski radovi i da u prvoj polovini ove godine sledi nabavka nameštaja i druge opreme za hotel.

- Završene su instalacije, gipsarski i enterijerski radovi. Očekujemo da ćemo uskoro pokrenuti nabavku opreme, što će ići malo sporije s obzirom na to da će sav nameštaj za hotel stići iz uvoza, jer kod nas ne može da se nabavi sve što je potrebno jednom ugostiteljskom objektu – rekao je Pavlović.

U "Planumu" su planirali da hotel, koji će nositi ime firme, bude gotov još prošle godine, ali su rokovi pomereni.

Unutrašnjost sobe u hoteluUnutrašnjost sobe u hotelu
(Budući izgled restorana u hotelu)

- Čim imamo priliv novca, ulažemo u hotel. Nedostaje nam 2 mil EUR da završimo objekat, a završetak zavisi od toga kako ćemo naplaćivati poslove.

Kako je rekao Pavlović, želeli su da prošire kapacitete, budući da "Planum" na poznatoj našoj planini već poseduje odmaralište.

- Naše odmaralište kapaciteta 80 ležajeva, u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama i apartmanima, smešteno je pored jezera ispod hotela "Palisad". Želeli smo da povećamo kapacitete, jer postoji velika zainteresovanost naših gostiju. Gradimo objekat površine 3.000 m2, koji će imati dušu, lepe apartmane, domaćinsku atmosferu. Novi hotel će recepcijom biti spojen sa odmaralištem – naveo je naš sagovornik.

Pavlović je napomenuo da će hotel "Planum" imati 10 apartmana i 35 soba, kao i prateće sadržaje.

Unutrašnjost sobe u hoteluUnutrašnjost sobe u hotelu

- Kada hotel bude otvoren, gostima ćemo moći da ponudimo ukupno 180 ležajeva. U okviru objekta postojaće restoran nacionalne kuhinje, pivnica, kao i sala za konferencije.

Kako su najavili iz "Planuma" trudiće se konstantno poboljšavaju kvalitet, tako da će nakon otvaranja hotela obogatiti ponudu sa velnes sadržajima.

"Planumtours"

Kompanija "Planum" osnovala je 1994. turističku agenciju "Planumtours" koja ima raznovrsnu ponudu putovanja u zemlji i inostranstvu.

- Agenciju smo osnovali sa ciljem da širom sveta gde smo radili obezbedimo našim radnicima transport i smeštaj. Kasnije smo počeli da radimo aranžmane u zemlji i inostranstvu – naveo je izvršni direktor za ugostiteljstvo i turizam kompanije "Planum".

"Planumtours" organizuje letovanja, zimovanja, posete sajamskim manifestacijama i kongresima, kao i putovanja u sklopu đačkog i omladinskog turizma.

S.O.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.