NavMenu

Počela izgradnja "Valjevske arene" - Hala sportova vredna 10 mil EUR biće završena do 2015.

Izvor: eKapija Sreda, 05.12.2012. 12:25
Komentari
Podeli

Budući izgled hale sportovaBudući izgled hale sportova

Izgradnja jednog od najbitnijih sportskih objekata u Valjevu - nove hale sportova, počela je pre nekoliko dana, a trebalo bi da bude završena do 2015. godine. Hala će imati 13.000 kvadrata i 5.000 mesta. Iz budžeta grada za 2012. za radove je izdvojeno 28 miliona dinara, dok je za 2013. opredeljeno 90 miliona dinara, pišu lokalni mediji.

- Po dinamici radimo u pet faza, ali, naravno, sve to zavisi od finansijskih sredstava. Grad Valjevo je sada započeo radove svojim sredstvima, pa smo u budžetu za sledeću godinu izdvojili još 90 miliona za nastavak ove prve faze, koja je sada u toku. Naravo, očekujemo veliku pomoć i od ministarstava, jer pored deonice puta M4 ovo je najznačajniji objekat Grada Valjeva koji će se graditi u naredne 4 godine. Hala sportova značajna je ne samo za Valjevo, nego za ceo okrug - rekao je direktor gradske Direkcije za urbanizam Dragan Jeremić za www.vamedia.info.

Izvođač radova u prvoj fazi je "Ingrapomni". Njihova pristigla ponuda bila je vredna 28 miliona dinara, sa PDV-om. Naredni tender, za nastavak radova, biće raspisan u januaru.


- Svi potrebni papiri za ovu izgradnju su pribavljeni, i ja zaista očekujem da će se već 2014. ili 2015. u hali sportova odigravati utakmice - najavio je Jeremić.

Prva faza radova obuhvata izgradnju temelja.

- Za to je potrebno oko 1.000 kubika betona, a u temelje biće ugrađeno 88 tona građevinskog gvožđa - kaže Aleksandar Lazarević iz Direkcije.

Kako je najpre urađen jedan projekat, a kasnije došlo do prekomponovanja, izvođač će moći da iskoristi samo deo temelja urađenog 1998, dok će oko 1.000 tona betona biti potrošeno.

- Osnovni projekat je bio ovalan, a sada je u osnovi kvadrat. Ministarstvo sporta reklo je da neće podržati ovakav projekat, pa je došlo do prekomponovanja, sa 7.700 na 5.000 mesta. Cena po tom projektu bila je 17 mil EUR, a ovog je 10 mil EUR. Zbog toga može da se iskoristi samo deo starog temelja, dok ostalo mora da se ruši - objasnio je Dragan Jeremić.

On je dodao i da je potrebno oko 6,5 mil EUR da bi se hala dovela do faze u kojoj mogu da se odigravaju utakmice. Buduća hala sportova poznata je i kao "Valjevska arena".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.