NavMenu

"Italnis" još nije regulisao obaveze prema gradu Nišu - Novi rok do 9. novembra

Izvor: eKapija Nedelja, 04.11.2012. 15:48
Komentari
Podeli

(Foto: juznevesti.com)

Iako je rok "Italnisu" za uplatu komunalnih taksi istekao 31. oktobra gradonačelnik Niša dao je ovoj italijanskoj kompaniji poslednji rok za uplatu novca, do sledećeg petka, objavile su "Južne vesti".

Direktor "Italnisa" Bojan Stanisavljević u izjavi "Južnim vestima" pre nekoliko dana rekao je da je Direkciji za izgradnju grada upućen zahtev za obračun i plaćanje na rate.

Ipak, gradonačelnik Zoran Perišić potvrdio je 2. novembra da novac nije uplaćen.

- "Italnis" nije uplatio obaveze koje ima prema Direkciji za izgradnju grada. On je bio kod mene prekjuče sa nekom ekipom mogućih suinvestitora. Ja sam mu u razgovoru dao rok do narednog petka. Nakon toga neće biti probijanja rokova – bio je jasan gradonačelnik Zoran Perišić.

Gradonačelnik je naglasio da je Grad do sada pristao na sve izmene koje je investitor tražio, a kako kaže, na poslednjem sastanku je investitor tražio da se plati prema novoj lokacijskoj dozvoli.

- Sve što je grad obećao u ova tri i po meseca je urađeno. Svaki zahtev, svaki predlog, svako odlaganje PDR-a sve sam prihvatio. Neću više ništa da prihvatim sledeći petak je poslednji rok koji ja kao gradonačelnik dajem, nakon toga uradićemo ono što nam zakon nalaže – rekao je gardonačelnik.

Perišić je, kako kaže, svestan da ukoliko uplate ne bude sledi raskid ugovora i najverovatnije sudski spor, ali naglašava, da Grad na to mora da bude spreman. Kako kaže, želja da se izgradi akva park postoji, ali najgore je da zemljište, kao do sada, toliko dugo stoji neiskorišćeno.

"Južnim vestima" je u Direkciji za izgradnju grada potvrđeno da novac nije uplaćen, a kako je rekao Dragan Videnović, portparol ovog preduzeća predstavnici "Italnisa" nisu se javili ni Direkciji, ni Upravi za imovinu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.