NavMenu

U Jagodinu 2013. stižu i svetski brendovi - Počinje izgradnja "VIVO shopping PARKA" vrednog 15 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 29.06.2012. 14:17
Komentari
Podeli

Posle akva parka, zoo vrta i Muzeja voštanih figura, Jagodina će dobiti mesto za šoping i zabavu cele porodice. U najlepšem delu tog pomoravskog grada, u okviru sportsko-turističkog kompleksa Potok-Đurđevo brdo, u martu 2013. godine biće otvoren "VIVO shopping PARK" vredan 15 mil EUR.

Na placu od 25.000 m2 biće smešten objekat površine 10.000 m2 u kome će se nalaziti 33 maloprodajna objekta i 360 parking mesta.

Jagodinski šoping centar će ponuditi širok asortiman proizvoda najpoznatijih svetskih brendova. Kupci mogu naći veliki izbor odeće, obuće, opreme za bebe, dečije garderobe i igračaka, sportskih artikala, nameštaja i kućnih potrepština, tehnike i bele tehnike, sitnih kućnih i IT aparata, kozmetike i drugih raznih proizvoda. Neizostavni deo će svakako činiti i supermarket najvećeg trgovinskog lanca u Srbiji i regionu, menjačnica, bankomati, trafika, knjižara, poslastičarnica, restoran, kafić, uz letnju baštu sa bioskopom, dečijim igralištem na platou i klizalištem u zimskom periodu.

- Pružićemo posetiocima našeg šoping parka svetske brendove na jednom mestu sa najboljim odnosima cene i kvaliteta. Svojim sadržajima, kao i širinom i kvalitetom ponude, to će biti zanimljivo i opuštajuće mesto za kupovinu i zabavu, organizovano tako da se cela porodica oseća sigurno i rasterećeno uz kvalitetno provedeno vreme – kažu za "eKapiju" u firmi "VIVO shopping PARK"

Prema podacima Turističke organizacije Jagodine o broju turista koji posete lokaciju na kojoj će biti "retail" park, kao i uz stanovništvo Jagodine i okoline, očekuje se da će "VIVO shopping PARK" godišnje privlačiti oko četiri miliona kupaca.

Investitori najavljuju "VIVO shopping PARK" kao najveći poduhvat u Jagodini u protekle dve decenije i jedna od najvećih domaćih investicija u centralnoj Srbiji. U projekat, koji će obezbediti 400 novih radnih mesta, biće uloženo 15 mil EUR.

- Ponosni smo na činjenicu da će naš šoping centar savremenom i kvalitetnom ponudom i novim radnim mestima pomoći da se popularizuje i revitalizacije regija. Osim po vrsti maloprodajnih objekata, "VIVO shopping PARK" se od "retail" parkova za kakve znamo do sada, razlikuje i po izuzetnom kvalitetu gradnje, kao i pratećim zabavnim aktivnostima koje će biti organizovane na nedeljnom nivou – kažu iz firme "VIVO shopping PARK".

"VIVO shopping PARK" je u potpunosti domaća investicija istoimene kompanije, čiji su vlasnici mr Pavle Andrić (u većinskom procentu od 90%) i Dejan Stanarčević (10%), preko kompanije "NPA Smart Group".

Objekat sa pratećim celinama je sinergisan u jedinstvenu arhitektonsku celinu, koju odlikuju funkcionalnost, laka dostupnost i preglednost, kao i poštovanje svih najstrožih i najsavremenijih svetskih standarda gradnje u pogledu kvaliteta ugrađene opreme i materijala, energetske efikasnosti, ekologije, sigurnosti i zaštite od požara.

Sada su u toku pripremni radovi na ograđivanju gradilišta i postavljanja gradilišne infrastrukture. Plan je da kompletan "retail" park bude završen do kraja marta 2013. godine. Na izgradnji će, na direktan ili indirektan način, biti angažovano oko hiljadu zaposlenih, pre svega iz domaćih građevinskih kompanija.

Izdavanje poslovnog prostora povereno je kompanijama "EFG Property Services" i "Danos Group", dok će poslove projekt menadžmenta, koordinacije i nadzora raditi kompanija "CRE International".


"VIVO Living PARK"

Neposredno pored šoping centra počinje izgradnja i "VIVO living PARK"-a – stambenog kompleksa koji je planiran kao jedinstvena arhitektonsko-funkcionalna celina sa uređenim parking prostorom, pešačkim stazama, dvorištem i zelenim površinama unutar samog kompleksa.

Stambeni kompleks "VIVO living PARK" čine tri lamele spratnosti P+3+Pk, ukupne površine 7.500 m2, sa 109 stambenih jedinica, uređenim parking prostorom sa 105 parking mesta, kao i uređenim dvorišnim prostorom unutar kompleksa.

Ideja investitora je da kroz realizaciju ovog projekta Jagodina dobije funkcionalni stambeni blok koji će izuzetnom lokacijom, kvalitetom gradnje i ponude pratećih sadržaja predstavljati omiljeno mesto za život. Neposredna blizina najatraktivnijih sportskih i turističkih sadržaja grada Jagodine, akva parka, JASSA sportsko-rekreativnog kompleksa sa terenima za tenis i mali fudbal, zoo vrta Tigar, izletišta Park Đurđevo brdo, kao i budućeg "VIVO shopping PARK"-a, čine kompleks "VIVO living PARK" jedinstvenim stambenim kompleksom u celom Pomoravskom regionu.

Gradnja stambenih jedinica počinje u julu 2012, a završetak prve lamele planiran je za april 2013. godine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.