NavMenu

Srce Vračara dobija 28 "Living good" stanova - Za vlasnika najvećeg penthausa i krovna terasa sa pogledom na Hram Svetog Save

Izvor: eKapija Sreda, 25.04.2012. 16:09
Komentari
Podeli

Za mnoge najlepši, i tradicionalno "najskuplji" deo prestonice - Vračar, dobiće krajem godine nove stanare. Biće to "srećnici" koji se odluče da svoj krov nad glavom obezbede u zgradi pod nazivom "Living good" koja se nalazi u elitnom kraju Beograda, u Novopazarskoj 32 (bivša Sime Miloševića). Novih 28 stanova nalaze se pored Kalenića pijace, nedaleko od Čuburskog parka i hrama Svetog Save.

Kako kažu u kompaniji "Colliers International", koja je ekskluzivni agent projekta, ovo je kraj gde još kuca srce starog Beograda, mirišu lipe i cvetaju magnolije u baštama porodičnih vila, a istovremeno pulsira ritam modernog grada i uzdižu se fasade novih, poslovnih zdanja. Sve je na dohvat ruke: opština, škola, vrtić, MUP, pošta, mnoštvo prodavnica, pijaca, brojni restorani i kafići.

Mir na dohvatu gradske vreve

Novopazarska ulica seče Maksima Gorkog, a pararelna je sa ulicom Cara Nikolaja (14. decembra). To je mirna, stambena ulica, saobraćajno odlično povezana sa užim gradskim jezgrom i auto-putem. Novi stambeno-poslovni objekat je obostrano uzidan i čini kontinualni ulični front, savršeno uklopljen sa okolinom, kombinacijom veštačkog kamena, bojene fasade i obloga od drveta.

"Living good" zauzima površinu od oko 2.300m2 neto površine stanova. Stanovi su različitih struktura od garsonjera do šestosobnih, površine od 39m2 do 101 m2. Predviđeno je da bude od 24 do 28 stanova, u zavisnosti da li će neki od budućih kupaca želeti da spoje više jedinica.

Takođe, kuriozitet su i četiri predviđena penthouse stana, koji će imati od 62 m2 do 148 m2, takođe sa mogućnošću spajanja i veće kvadrature.

- Već je prodato šest stanova, trenutno smo u pregovorima oko još nekoliko, a ono što je bitno da interesovanje sve više raste kako odmiču radovi – kaže za "eKapiju" Borivoj Popović, viši konsultant iz "Colliers International".

Kako Popović naglašava, iza celog projekta stoji banka Intesa, koja je zadužena i za projektno finanisranje, te su sva sredstva unapred obezbeđena.

Investitor je grupa "Meteor", finansijer je banka Intesa, "Mace" je zadužen za projekt managment i nadzor izgradnje.

Popović kaže da će nivo izvedenih radova biti iznad proseka, čak i za Vračar, te da su materijali uglavnom svi uvozni - granitna keramika, glass kade, finski bešumni lift...

Borivoj PopovićBorivoj Popović

Ograde na terasama su od kaljenog stakla. Inovativne arhitekture i visokokvalitetnog enterijera, sa granitnom keramikom u holovima i na terasama, u potpunosti odgovara lokaciji na kojoj se nalazi. Zajedničko dvorište ozelenjeno je travom i niskim rastinjem.

U povučenoj etaži nalazi se pentohuse, čija veličina može biti do 240m2, ima omogućen izlaz na zanimljiv i jedinstven krov sa koga se pruža pogled na panoramu Beograda.

Cena i način finansiranja

Kako viši konsultant kompanije "Colliers" kaže za "eKapiju", potencijalnim kupcima stanova ponuđen je kvalitet koji bi se pre samo 2-3 godine platio više od 3.500 EUR po kvadratu.

Danas, međutim, ovi stanovi koštaju od 2.250 do 2.500 EUR sa PDV-om. Kupac kome je ovo prva nekretnina, imaju pravo na umanjenje cene povraćajem 8% pdv-a.

Popović kaže da je jedinstveno na tržištu i to da investitor nudi povoljnu dinamiku plaćanja što podrazumeva 10% u trenutku potpisivanja kupoprodajnog ugovora a preostali iznos nakon završetka izgradnje.

Takođe je obezbeđeno, preko banke Intesa – Intesa Casa, finansiranje kupovine stana u ovoj fazi izgradnje bez dodatnih troškova i opterećenja kupaca na ime obezbeđenja kredita, kao i stavljanje hipoteke na predmetnu nepokretnost koja se kupuje.

Prvi stanari uz školsko zvono

Na pitanje dokle se stiglo sa radovima, ekskluzivni agent prodaje, kaže da su završeni krovna konstrukcija, pregradni zidovi i veći deo instalacija, a otpočelo se sa unutrašnjim enterijerskim radovima.

Prema prvobitnom planu projekat bi trebalo da bude završen do kraja oktobra, ali investitor najavljuje mogućnost da će useljenje biti i ranije, već krajem avgusta, kao bi deca novih stanara, mogla već od 1. septembra sa nove adrese krenuti u školu.

Parking

Budući da je za Vračarce, jedan od najvećih problema nedostatak mesta za parkiranje, investitor "Living good"-a je mislio i na to. Tako je suterenska etaža rezervisana za garažu, kapaciteta 33 parking mesta.

Jelena Đelić

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.