NavMenu

Grad Požarevac preuzima "Bambilend" i nekadašnju "slatku kuću" - Planirana izgradnja sportskog kompleksa

Izvor: Blic Petak, 15.07.2011. 11:57
Komentari
Podeli

Kompanija "Bambi Banat" predaće na korišćenje gradu Požarevcu "Bambi park" čiji je veći deo poslednjih nekoliko godina bio zapušten.

Gradonačelnik Požarevca izrazio je spremnost da predstavnici gradske uprave razgovaraju sa porodicom Milošević kako bi se i deo koji je ustupljen preduzeću Marka Miloševića vratio gradu.

Predstavnici grada Požarevca i "Bambi Banata" potpisali su juče protokol o saradnji koji je osnova za sporazum kojim će se u narednom periodu rešiti imovinsko-pravni odnosi. Osim "Bambi parka", gradu će biti vraćen i objekat nekadašnje "slatke kuće" u centru Požarevca.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević rekao je da se "Bambilend" gradu biti predat bez naknade, s tim što će grad kupiti objekte koji se nalaze u parku.

- Biće bez naknade jer je grad poklonio zemljište kad se "Bambi park" gradio, s time što ćemo kupiti objekte koji se tu nalaze. S obzirom da Bambi duguje 700.000 dinara iz spora sa "slatkom kućom", taj novac ćemo iskoristiti kao kompenzaciju - kazao je Milosavljević.

Drugi deo sporazuma odnosi se na uknjižbu parcela na kojima se nalazi "Bambi Banat" fabrika u Požarevcu. Grad će se uknjižiti na parcelama koje se vode na pojedina gradska javna preduzeća što će "Bambi Banatu" omogućiti da završi postupak legalizacije objekata.

- Izvršićemo konverziju u zemljišnim knjigama i nakon toga zaključiti ugovor o zakupu ili ugovor o kupoprodaji navedenih parcela kako bi "Bambi" mogao da dođe u mogućnost da izvrši legalizaciju objekata - naveo je gradonačelnik Požarevca.

"Bambi park" su za vreme NATO bombardovanja gradili "Holding Bambi" i preduzeće "Madona" Marka Miloševića na zemljištu koje je grad besplatno ustupio.

Generalni direktor "Bambi Banata" Miroslav Miletić objasnio je da je na prostoru od 2,5 hektara postoje dve zasebne celine i da "Bambi Banat" sada gradu vraća svojih dva hektara.

- Tadašnja vrednost našeg dela "Bambi parka" bila je oko 700.000 nemačkih maraka. Mi to vodimo kao da je stoprocentno naša vrednost, ne ulazeći u vrednost dela objekta do nas. To su potpuno dve odvojene investicije. Od 2,5 hektara nama je u tom trenutku pripalo dva hektara zemlje koju sa zadovoljstvom vraćamo gradu - rekao je Miletić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.