NavMenu

Završena izgradnja stambeno-poslovnog objekta u centru Beograda - Kompanija "Bomex" proslavlja 19 godina rada u novom prostoru

Izvor: eKapija Petak, 10.06.2011. 11:09
Komentari
Podeli

Prvi stanari stambeno-poslovnog objekta u beogradskoj ulici Gavrila Principa 57 uselili su se pre neki dan. U zgradu, koja bi trebalo da bude primer savremenog izgleda i načina gradnje, uloženo je oko 4 mil EUR. Kompanija "Bomex", koja ja investitor i glavni izvođač radova na ovom objektu, proslaviće danas 19 godina rada preseljenjem u taj poslovni prostor na Savskom vencu.

- Iz sadašnjeg sedišta u Bulevaru Zorana Đinđića, 10. juna ćemo se preseliti u nove prostorije na prvom spratu i delu prizemlja našeg novog objekta u ulici Gavrila Principa 57. Na ovaj način ćemo obeležiti i devetanestogodišnjicu postojanja kompanije – kaže u razgovoru za "eKapiju" Goran Gojaković, direktor kompanije "Bomex".

Gojaković napominje da su od ukupno 33 stana, najbrže prodati stanovi manjih kvadratura, ali i da kupci na toj lokaciji imaju na raspolaganju još 5 stanova.

- Svi stanovi manji od 100 m2 su prodati i ovih dana očekujemo useljenje stanara. Ostalo je još 5 slobodnih stanova čija se površina kreće od 117 do 240 m2. Reč je o dupleksima kao i penthausima na poslednjem spratu. Cena po m2 ovih stanova je najjeftinija i iznosi 1.800 EUR, a zavisno od načina plaćanja mogući je određeni diskont i do 5%.

Stambeni deo je smešten na 4, 5, i 6. spratu dok su prva tri sprata rezervisana za poslovni prostor.

- Na prvom spratu i delu prizemlja će biti poslovni prostor naše kompanije. Drugi sprat pripada našem suinvestitoru Milanu Mladenoviću. Na trećem spratu su slobodna 3 poslovna prostora – od 122 m2, 135 m2 i 140 m2. Postoji mogućnost i da se objedine u jednu celinu ako je potreban veći prostor nekoj firmi. Cena poslovnog prostora je 2.500 m2, a moguć je diskont i do 10%.

Gojaković ističe da je "Bomex" u kooperaciji sa izvođačima napravio objekat na koji su posebno ponosni.

- Projekat smo nasledili, ali nismo bili zadovoljni rešenjem pa smo ga izmenili u saradnji sa firmom "LS koncept" iz Beograda i sa arhitektom Ljubom Jovanovićem. Nadamo se da smo podigli nivo gradnje ne samo izgledom spoljašnjeg dela već i enterijera, ali i u završnoj obradi i kvalitetu materijala. Nadamo se da će to biti podsticaj i ostalim investitorima koji budu gradili na ovoj lokacioji da nas prate. Sarađivali smo sa značajnim podizvođačima iz različitih delatnosti. U nabavci keramike, sanitarija, parketa sarađivali smo sa "Aqua Boutique". Reč je o postavljanju vrhunskih i skupih materijala koji su uvezeni iz Italije. S firmom "Tim" smo radili spoljnu fasadu i stolariju sa materijalima koji se nalaze na najprestižnijim objektima u Beogradu. U situaciji teške ekonomske krize i krize na tržištu nekretnina, ipak, smo podigli nivo gradnje i dodatno finansirali da bi kupci dobili i više od očekivanog.

Gojaković kaže da kriza na tržištu nekretnina traje, ali da su u kompaniji "Bomex" primetili da je potencijalnim kupcima veoma važna sigurnost da će objekat biti završen.

- Jedan od razloga za malu tražnju jeste neizvesnost da investitor može završiti objekat. Možemo sa blagim optimizmom da tvrdimo da se nekretnine bolje prodaju kada su već pri samom kraju izgradnje. Ankete koje prate agencije koje rade prodaju naših nekretnina pokazuju da je za objekat u Gavrila Principa 50% veće interesovanje od kada je dobijeno pozitivno mišljenje o tehničkom prijemu. Nama se to pokazalo i u slučaju objekta u ulici Milana Tepića na Dedinju. "Royal apartmani" su veoma ekskluzivni i skupi a u poslednja dva meseca smo prodali 5 stanova.

Goran Gojaković najavljuje da će "Bomex" u narednom periodu biti okrenut izgradnji stanova sličnih onima u naselju "Stepa Stepanović" koje gradi država.

- Zainteresovani smo da ostanemo u oblasti nekretnina i kao investitori i izvođači jer imamo firme koje se uspešno time bave u okviru holdinga. Procenjivaćemo rizik koji postoji na tržištu nekretnina. Baziraćemo se najverovatnije na objekte za koje se može obezbediti projektno finansiranje i praćenje poslovnih banaka. Ulagaćemo u komercijalne objekte dostupne prosečnom građaninu odnosno onim kupcima kojima je potreban stan a imaju budžet između 50.000 i 70.000 EUR. To bi trebalo da bude nešto slično što država radi u naselju "Stepa Stepanović" na Voždovcu. Kompanija još analizira mogućnosti i lokacije za takve objekte.

S.O.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.