NavMenu

"Lidl" ispituje tržište Srbije - Belgijski "Delez" ozbiljan konkurent

Izvor: Blic Sreda, 26.01.2011. 08:53
Komentari
Podeli

(Foto: Ivana Vuksa)

"Lidl" trenutno ispituje uslove i šanse u mnogim zemljama, između ostalih i u Srbiji, a odluku o dolasku na srpsko tržište donećemo kad završimo s analizama - rekao je za "Blic" Štefan Krikel iz centrale "Lidla" u Nemačkoj, odgovarajući na pitanje kada će ovaj trgovinski lanac početi da radi u našoj zemlji i hoće li biti jeftiniji od konkurencije što je slučaj u Evropi.

"Lidl" je registrovao poslovanje u Srbiji 22. decembra 2010. godine. Osnivač firme je "Lidl Srbija supermarketi", a osnivački kapital je 20.000 EUR.

Ovi podaci iz Agencije za privredne registre su Ministarstvu trgovine omogućili najavu dolaska nemačkog trgovinskog lanca na srpsko tržište.

Sudeći po ranijim najavama, dolazak "Lidla" bi mogla da preduhitri konkurencija. Prodaja lanca "Delta Maxi" je najavljena za početak ove godine, a najozbiljniji kupac, prema spekulacijama, je belgijski "Delez".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.