NavMenu

Prodaje se čuvena zgrada u Karađorđevoj 44

Izvor: PR Sreda, 05.10.2022. 09:29
Komentari
Podeli

(Foto: Pixabay / satheeshsankaran)
Nakon 12 dugih godina, čuvena zgrada žute fasade na urbanoj gradskoj lokaciji, u Karađorđevoj 44, doživljava preokret. Unutar zgrade nalazi se skup od 5 zasebnih prostora koji su činili odvojene delove slagalice. Iako je svaki prostor imao svoju svrhu i specifičan enterijer, nalaze se u istoj zgradi, koja je danas u celosti na prodaju.

Smeštena u neposrednoj blizini Geozavoda i Beograda na vodi, zgrada je izgrađena 1930-tih godina, a prostire se na površini od 1.030 m² na tri nadzemne i jednoj podzemnoj etaži. Ovo prepoznatljivo kultno mesto u centru Beograda predstavlja jedinstvenu priliku za sve koji su zainteresovani za objekat na izuzetnoj lokaciji, pogodan za sve komercijalne delatnosti, bez prevelike potrebe za dodatnim ulaganjima. Enterijer je u veoma dobrom stanju, dok je nov sistem grejanja, ventilacije i klimatizacije nedavno ugrađen, što predstavlja posebnu pogodnost i čini ovu investiciju izuzetno privlačnom.

Na našem tržištu u poslednje dve godine, sve je prisutniji i trend kupovine kancelarijskog prostora, a vlasništvo nad kancelarijskim prostorom može stabilizovati troškove. Fiksni troškovi olakšavaju dugoročno planiranje i ublažavaju probleme sa tokovima novca koje može da izazove povećanje zakupnine zbog godišnje indeksacije ili prilikom obnove ugovora o zakupu. Još jedna prednost posedovanja prostora je kapital, odnosno vrednost nekretnine koji vremenom može da se poveća i koristi kao kolateral za nove investicije.

Sam centar grada je gusto naseljen, bez puno prostora za izgradnju novih zgrada i projekata. Sa druge strane, imajući u vidu da je 90% već izgrađenih objekata pod zaštitom Republičkog Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograd, rušenje tih zgrada nije dozvoljeno, kao ni promene na fasadi. Zgrada koja je predmet prodaje u Karađorđevoj takođe spada u kulturno dobro, što je čini limitiranom i jedinstvenom ponudom na tržištu.

Beograđani u iščekivanju žude za saznanjem na koji način će ova impozantna zgrada nastaviti da piše istoriju. Zainteresovanima za ovaj projekat je na raspolaganju prodajni tim kompanije CBS International, vodeće konsultantske kuće za nekretnine u Srbiji, deo Cushman & Wakefield Grupe.

Za više informacija, možete kontaktirati: T +381 65 2273 383, M: dusan.tripkovic@cw-cbs.rs

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.