NavMenu

Novogradnja iz Bezdana gradi trospratnicu u Somboru - Predviđeno 19 stanova i ukupno 20 parking mesta

Izvor: eKapija Petak, 22.04.2022. 11:02
Komentari
Podeli
(Foto: Screenshot/Urbanisticki projekat/Urban planning)
Investitor Novogradnja iz Bezdana planira izgradnju višeporodičnog stambeno poslovnog objekta u Somboru. Zgrada će imati tri sprata i potkrovlje, a planirana je za gradnju na uglu ulica Toze Markovića i Marije Bursać, na katastarskim pacelama broj 6155, 6156/1 i 6156/2 KO Sombor.

Objekat ima pet etaža, na koje će biti smešteno 19 stanova, jedan poslovni prostor i sedam garaža (od kojih je jedna sa dva parking mesta) i 12 parking mesta na parceli. Prizemlje je namenjeno stanovanju, lokalu i garažama, dok su ostale nadzemne etaže isključivo namenjene za stanovanje.

Glavni ulaz u objekat je iz ulice Toze Markovića, a u objekat se ulazi preko vetrobranskog prostora. U prizemlju objekta predviđena je mašinska prostorija za lift. Vertikalne komunikacije u unutrašnjosti objekta predviđene su u vidu jednog stepeništa i lifta, koje obezbeđuje vezu među svim spratovima.

U prizemlju je planiran jedan stan, prodavnica prehrambene robe i sedam garaža, dok je na prvoom spratu planirana gradnja šest stanova. Na trećem i četvrtom spratu biće smešteno po pet stanova, dok su u potkrovlju planirana četiri stana. Po strukturi, stanovi su jednosobni, jednoiposobni, dvosobni, dvoiposobni, trosobni, četvorosobni i petosobni.

Sadržaj stambenih prostora je takav da može da zadovolji viši standard stanovanja, a strukturu svakog stana čine hodnik, kuhinja, trpezarija, dnevni boravak, jedna ili više spavaćih soba uz koje se nalazi i kupatilo. Svaki stan poseduje i lođu, dok višesobni stanovi imaju i toalet za goste. Površine stanova kreću se od 32,02 m2 do 84,75 m2.

Na poslednjem spratu, pored stanova, planirane su kotlarnica i ostave za potrebe stanara.

(Foto: Screenshot/Urbanisticki projekat/Urban Planning)
Vertikalnu komunikaciju čini dvokrako stepenište sa prirodnim osvetljenjem i ventilacijom napravljeno od armiranog betona. Ograda stepeništa je od kovanog gvožđa.

Kad su u pitanju podovi u objektu, pod vetrobrana, ulaznog hola, stepenišnog prostora i stepeništa je od granitne keramike, dok su podovi stambenih prostora, u zavisnosti od namene prostorija, parket ili keramika. Podovi lođa i balkona su od keramike.

Konstrukcija objekta je klasična sa horizontalnim i vertikalnim AB serklažama. Tavanica je polumontažnog tipa sa FERT gredicama i ispunom od blokova ukupne debljine 20 cm. Ispod i iznad tavanice planirana je adekvatna termo i hidroizolacija.

Prema projektu, planirano je da krov bude kos, pokriven falcovanim crepom. Sva potrebna limena opšivanja i horizontalni i vertikalni oluci su od bojenog pocinkovanog lima.

Projektom je predviđeno da su spoljni i noseći zidovi od termo blokova ili opeke debljine 25 cm, dok je spoljna stolarija od PVC profila.
Sve slobodne površiine koje nisu zauzete objektom, saobraćajnicama i parkinzima, planirane su kao zelene površine. Prostor zelenih površina oplemeniće se raznim vrstama sadnica i cvetnih povšina, a na parceli je planirano sejanje smešom trava otpornih na gaženje. Zelene površine uz objekat imaju primarno dekorativni karakter.

Kako se na parcelama već nalaze postojeći stambeni pomoćni objekti koji su dotrajali, u planu je njihovo uklanjanje. Objekat je u osnovu prizemlja dimenzija 13,8m x 27,75m, a građevinska linija poklapa se sa regulacionom linijom prema ulici Toze Markovića.

Za izradu urbanističkog projekta zaduženo je Društvo za projektovanje, konsalting i inženjering Urban planning iz Apatina.

S. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.