NavMenu

Nove lokacije za investitore - ZIG Novi Sad priprema jednu od najatraktivnijih radnih zona u gradu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 01.11.2010. 11:30
Komentari
Podeli

Tatjana GašovićTatjana Gašović

Kompanije koje su se interesovale za greenfield investicije u Novom Sadu, znaju da je u vojvođanskoj prestonici bilo teško pronaći parcelu površine 100.000 do 200.000 m2. Dobra vest za sve one koji su zbog ogromnih lokacija odustali od ulaganja u Novi Sad je da će početkom iduće godine biti opremljena atraktivna radna zona Sever I, ukupne površine 205.000 m2. Nova zona, koja će najverovatnije biti podeljena na četiri parcele, nalazi se uz kanal Dunav-Tisa-Dunav i Bulevar Evrope.

- Zavod za izgradnju Novog Sada završava formiranje parcela i projekte unutrašnjih saobraćajnica. Lokacija je namenjena izgradnji proizvodnih pogona, a ograničenja u pogledu industrije ne postoje. Radna zona biće pogodna za jednu veliku ili nekoliko manjih kompanija, a izvesno je da ćemo potencijalnim investirorima obezbediti i olakšice za ulaganje. Zona je trenutno delimično opremljena, a očekujemo da će se infrastrukturna ulaganja završiti početkom iduće godine, kada ćemo ponuditi ovu lokaciju- najavila je za "eKapiju" Tatjana Gašović, pomoćnik direktora za građevinsko zemljište u Zavodu za izgradnju Novog Sada.

Tatjana GašovićTatjana Gašović

Posebna pogodnost radne zone Sever I je njena lokacija, jer se kompleks nalazi uz Bulevar Evrope, čija će treća faza biti završena do kraja novembra.

- U toku je završetak radova na delu od ulica vojvode Stepe do Rumenačke i ta deonica je dugačka oko 2 km. Sledeća faza obuhvata radove od Rumenačke do autoputa i ona je dugačka 5 km. Za taj deo trenutno rešavamo imovinske odnose jer se oko 250.000 m2 nalazi u privatnom vlasništvu. Bulavar će imati četiri trake, sa stazama za bicikliste i pešake sa leve strane.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.