NavMenu

"Expo Real" od 4. do 6. oktobra u Minhenu - Štand Srbije na sajmu nekretnina i investicija

Izvor: eKapija Petak, 01.10.2010. 11:03
Komentari
Podeli

Agencija za promociju izvoza, Fond za podršku investicija u Vojvodini, predstavnici gradova i opština iz Srbije nastupiće na jednom od najznačajnijih svetskih sajmova nekretnina i investicija "Expo Real 2010", koji će od 4. do 6. oktobra biti održan u Minhenu.

VIP Fond će na svom petom nastupu na manifestaciji "Expo Real" predstaviti raspoložive lokacije i najbolja rešenja za njihovu realizaciju, poreske i finansijske olakšice i druge pogodnosti koje strani privrednici dobijaju investiranjem u vojvođanski sektor nekretnina. Pored ovoga, sa potencijalnim investitorima će biti održan i niz unapred dogovorenih B2B sastanaka.

Na zajedničkom štandu sa republičkom Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), kao partneri VIP Fonda nastupiće i opštine Apatin, Bač, Inđija, Ruma, Stara Pazova i Grad Zrenjanin. Oni će predstaviti svoje najznačajnije investicione projekte, poput industrijskih zona Rumska petlja, Ečka 1 i Ečka 2 u Zrenjaninu, Zona male privrede u Baču itd.

Na nacionalnom štandu Srbije (u Hali B2, br.314), površine 132 m2 pod nazivom "Serbia–The Real Opportunity", investicione projekte predstaviće tri kompanije iz oblasti nekretnina, predstavnici četiri grada, kao i pet specijalizovanih agencija za privlačenje investicija.

U Minhenu će se predstaviti kompanije "Zepter Real Estate", "Silver Lake Investment" i PFB (PSP-Farman), kao i četiri grada – Kragujevac, Niš, Novi Sad i Subotica. Osim njih predstaviće se i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, Nacionalna korporacija za razvoj turizma i Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije.

Drugog dana sajma biće održana investiciona konferencija, gde će o mogućnostima za ulaganja u Srbiji u oblasti nekretnina govoriti ministri Vlade Srbije - Mlađan Dinkić i Oliver Dulić, direktor SIEPA - Božidar Laganin, kao i direktor "Merill Lynch/MPC" Robert Schwizer, direktor "King Sturge" Beograd Srđan Vujičić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Građevina

Šta sve kineske kompanije grade u Srbiji?

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da postoji dosta prostora za nastavak saradnje sa kineskim partnerima i da se sa kineskim kompanijama gradi u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja, obnavlja se i izgrađuje kanalizacija. Među najznačajnijim projektima Vesić izdvaja gradnju brze pruge do Subotice, koja će biti završena do novembra i za samo 80 minuta će moći da se stigne od Beograda do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.