NavMenu

KMC Invest u Kragujevcu gradi tipsko naselje - Green Hill 2 kao nastavak projekta inspirisanog trendovima sa zapada (VIDEO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.12.2021. 14:16
Komentari
Podeli
(Foto: Darko Stevanović)
Ideja privrednika iz Kragujevca, koji poslednjih 15 godina investira u gradnju, bila je da animira svoja dva partnera koji preko 30 godina žive i rade u Cirihu, kako bi oslušnuli trendove savremenog života na zapadu i Kragujevčanima ponudili pažljivo isplanirano naselje.

Danas kompanija KMC Invest u svom gradu uređuje novu ambijentalnu celinu, nadomak već izgrađenog kompleksa Green Hill 1 u Ulici Hasana Brkića.

- Primenjeno je moderno arhitektonsko - urbanističko rešenje po ugledu na najsavremenije komplekse iz sveta, i tako je idejno nastao novi kvart kojim se nastavlja već uspostavljen kvalitet života za naše sugrađane, a potpuno simboliše savremeni Kragujevac kojem teži sve veći broj Kragujevčana - navode za eKapiju iz ove kompanije.

Dodaju da novi projekti predviđaju potpuno nova naselja sa pametnim zgradama, stambeno-poslovnim kompleksima, velikim brojem parking mesta, prodavnicama i svim radnjama neophodnim za svakodnevni život.

Projekat Green Hill 1 je potpuno završen i useljen, a u pitanju je 35 kuća. Zbog velikog interesovanja Kragujevčana za kupovinu stana na ovoj lokaciji, investitor je dobio ideju da, pored individualnih kuća, u novom projektu bude zastupljen i stambeno-poslovni kompleks.

- Nov projekat Green Hill 2 nalazi se odmah pored izgrađenog naselja, sadrži 12 novih kuća, sa dvorištima koja se mogu organizovati po želji naših kupaca, i četiri zgrade koje u sebi imaju ukupno 18 stanova. Prve dve zgrade imaju po četiri stana (kvadratura stana je oko 120 m2), dok druge dve zgrade imaju po pet stanova (oko 90 m2). Svaki stan ima garažno mesto i po dva parking mesta. Ispred zgrada je veliki slobodan prostor koji će ostati u zelenoj površini, kako bi se ugođaj života u prirodi, van gradske gužve i vreve, u potpunosti ostvario - kažu iz KMC Invest-a.

Na pitanje koja je prednost ove lokacije, navode da se nalazi na periferiji grada, nadomak šume koja okružuje ovo područje.

- Moderno stanovanje, u prirodnom okruženju, najnoviji je i najzdraviji trend u svetu. Imamo u planu da kompletno urbanistički odradimo postojeću lokaciju, kupili smo placeve u neposrednoj blizini - ističu.

KMC Invest je firma koja u svom okviru sadrži i projektantski biro kao i kadar za izvođenje radova. Radovi će biti završeni do kraja decembra 2022. godine, kada se očekuje i useljenje. Projektant je Darko Stevanović.

Aleksandra Kekić

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.