NavMenu

M Invest home planira gradnju objekta sa 13 lokala, 97 stanova i 135 parking mesta na Voždovcu

Izvor: eKapija Petak, 19.11.2021. 09:11
Komentari
Podeli
Izgled iz Ulice vojvode Stepe (Foto: Print screen / Urbanistički projekat / IBM Consult)Izgled iz Ulice vojvode Stepe
Ulica vojvode Stepe na broju 389b dobiće novi stambeno-poslovni objekat, čiji je investitor M Invest home iz Beograda. Prema projektu IBM Consult ovde bi mogao da se izgradi objekat spratnosti 2Po+Pr+7+Ps. Za idejno rešenje bio je zadužen Zabriskie studio.

Ukupna kvadratura je oko 12.500 m2 BRGP. U nadzemnim etažama objekta projektovano je oko 1.700 m2 neto površine za 13 lokala i oko 6.500 m2 neto površine za 97 stanova.

Prema tipologiji objekat je dvostrano uzidan u odnosu na bočne granice parcele. Organizovan je kao jedinstvena celina iz tri lamele (A, B i C). Objekat je fazni - fazi 1 pripada nadzemna Lamela A i obe podzemne etaže, a fazi 2 nadzemne Lamele B i C.

Prema susednim objektima formirana su dva svetlarnika.

Predviđena su dva pešačka pristupa iz ulice Vojvode Stepe i jedan pešački pristup iz Ulice Druge srpske armije. Kolski pristupi su planirani iz Ulice Druge Srpske armije, i to kao dve dvosmerne kolske grejane rampe.
Izgled iz Ulice Druge srpske armije (Foto: Print screen / Urbanistički projekat / IBM Consult)Izgled iz Ulice Druge srpske armije

U četiri lokala smeštena u prizemlju pristupa se iz ulice Druge srpske armije, a pristup u devet lokala na etaži prizemlja je omogućen iz obe ulice.

U dve podzemne podrumske garaže, na dva nivoa, obezbeđeno je ukupno 135 PM (60 + 75) od čega je 7PM predviđeno za osobe sa invaliditetom.

Planira se ozelenjavanje slobodnih površina oko objekta prema obema ulica u okviru parcele.

Javna prezentacija projekta održava se na sajtu Grada Beograda, a u zgradi Gradske uprave od 24. novembra do 1. decembra.

A. K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.