NavMenu

Rekonstrukcija zgrade Radničkog univerziteta u Novom Sadu počeće sredinom septembra - Kompanija Vega IT planira useljenje idućeg leta

Izvor: NS Uživo Ponedeljak, 26.07.2021. 15:40
Komentari
Podeli
(Foto: Kuzmanov and partners/ Vizuelizacija CASE 3D)
Sredinom septembra počeće rekonstrukcija Radničkog univerziteta. Pune dve decenije pošto je zgrada izgorela, kompanija Vega IT pretvoriće betonski kostur napuštene zgrade u moderan objekat, koji će, kako veruju postati novi simbol Novog Sada.

Vega IT postala je vlasnik zgrade Radničkog univerziteta krajem decembra prošle godine. U martu ove godine predstavljeno je idejno rešenje za izgled takozvanog Plavog nebodera.

Novosadski arhitektonski studio Kuzmanov and partners je izabran za dalji razvoj objekta. Saša Popović, jedan od vlasnika Vege IT, istakao je da im je bilo veoma teško da se odluče koji će idejni projekat izabrati u konkurenciji četiri biroa i da im je bilo potrebno više vremena nego što su očekivali.

– Ovih dana naši projektanti i dizajneri enterijera vredno rade na pripremi preostalih projekata, pa očekujemo da će projektovanje biti završeno u naredne dve do tri nedelje. Čim budemo imali sve potrebne dozvole, a verujem da ćemo ih imati u roku od dva meseca, počećemo radove – rekao je Popović za NS Uživo.

Direktor kompanije rekao je da je olakšavajuća okolnost to što ovu zgradu Radničkog univerziteta ne treba podizati iz temelja, te će već od prvih dana od početka radova imati više timova koji u zgradi rade na različitim pozicijama istovremeno.

– Naš plan je da se u novu zgradu uselimo sledećeg leta – istakao je sagovornik.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.