NavMenu

"MK Mountain Resort" u turistički kompleks na Kopaoniku do 2012. ulaže 12 mil EUR

Izvor: Beta Petak, 23.07.2010. 14:32
Komentari
Podeli

Apartmani "Grand" (Foto: MK Mountain)Apartmani "Grand"

Direktor kompanije "MK Mountain Resort" Nikola Avram izjavio je da su do sada u modernizaciju i adaptaciju turističkog kompleksa na Kopaoniku uložili oko 8,5 mil EUR, a da planiraju da do 2012. ukupna investicija bude oko 12 mil EUR.

Kompanija "MK Mountain Resort" je krajem 2008. godine kupila hotel "Grand", apartmanski kompleks Konaci "Sunčani vrhovi" i restoran "Zvrk" za 23 mil EUR od kompanije "Internalitonal CG".

Avram je novinarima na Kopaoniku kazao da je u maju i junu u kompleksu registrovano oko 8,5 hiljada noćenja i da je to oko 30% više nego u istom periodu prošle godine. On je kazao da je to rezultat poboljšanja ponude i usklađivanja cena.

Prema njegovim rečima, cilj je da Kopaonik, nakon ukidanja viza, bude deo regionalne turističke ponude. Avram je dodao da su cene niže nego u Austriji i Sloveniji, ali više u odnosu na planinske turističke centre u Bosni i Hercegovini i Bugarskoj.

Ocenjujući da do sada cene nisu bile realne, on je kazao i da će naredne zimske turističke sezone cene biti snižene, tako da će polupansion za Novu godinu, što je najskuplji aranžman, biti oko 110 EUR umesto oko 140 koliko je bio prošle godine.

(Foto: MK Mountain)

- Cene u letnjoj sezoni su do 50% niže nego u zimskoj - napomenuo je Avram.

On je kazao i da je cilj kompanije povećanje broja stranih turista, koji su, kako je naveo, u maju i junu ostvarili oko 600 noćenja.

Avram je najavio da će raditi na privlačenju turista iz Rusije i dodao da se u septembru očekuje potpisivanje ugovora o uvođenju čarter leta između Moskve i Niša kako bi u svakom trenutku u hotelskom kompleksu bilo oko 150 turista.

On je kazao i da im je namera da u objektima služe 85% proizvoda iz okolnih mesta što je, kako je istakao, skuplje, ali deluje pozitivno na ekonomski razvoj tog dela Srbije.

Avram je podsetio i da je turistički trend da se piju i jedu proizvodi iz kraja u kojem se turistički kompleks nalazi.

Kako je kazao, u kompaniji očekuju da im se ukupna investicija isplati za osam godina.

Kompanija "MK Mountain Resort" je jedan od organizatora Dana borovnica, koje su na Kopaoniku otvorene prvi put.

U okviru manifestacije biće organizovano i takmičenje za najbolji proizvod od borovnice.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.