NavMenu

Homes & Villas one gradi više od 3.000 m2 najsavremenijeg stambeno-poslovnog objekta na Vračaru

Izvor: eKapija Utorak, 15.06.2021. 09:30
Komentari
Podeli
(Foto: Studio Tekto/urbanistički projekat/printscreen)
Na uglu ulica Hadži Milentijeve i Janka Veselinovića, na Vračaru, gradiće se novi,moderni stambeno-poslovni objekat površine 3460,14 m2.

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda objavio je javnu prezentaciju urbanističkog projekta u kome se navodi da će budući objekat biti strukture sa 2 podzemna sprata, suterenom, prizemljem, iznad koga će biti izgrađeno još 3 sprata i na kraju povučenim spratom. Prema planskoj dokumentaciji, ukupna površina nadzemnih delova objekta biće 2.969,82 m2, dok će podzemni delovi, koji će služiti kao garaža, biti površine 1.132,12 m2.

Projekcija nove zgrade je izvedena tako da se u potpunosti uklapa sa okolnim ambijentom. Prema navodima investitora i urbaniste, objekat je slobodnostojeći, a konstrukcija podrazumeva stubove i betonska platna. Osnovni materijal za izgradnju je opekarski termo blok za spoljne zidove, dok će se za unutrašnje zidove koristiti puna opeka.

Završna obrada objekta je ventilisana fasada na termoizolacijom od mirelane vune u kombinaciji sa HPL panelima koji će biti u teksturi drveta.

U planu se navodi da će stanovi biti opremljeni sistemima "pametna kuća", što će omogućiti kontrolu (grejanje, hlađenje, zamračivanje prostorija, mulitimedija i ostalih ugrađenih sistema) sa jednog mesta, i putem daljinskog upravljanja. Za ove potrebe planirana je i ugradnja optičkih kablova za pristup internetu do svakog stana.

Urbanistički plan objekta izradio je Studio Tekto, dok je investitor preduze Homes & Villas one koje se bavi prodajom luksuznih stanova.

N. Ignjatović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.