NavMenu

Kompanija GTC kupuje firmu Napred 41 sa 19.500 m2 u novobeogradskom Bloku 41

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.06.2021. 15:52
Komentari
Podeli
Parcela u novobeogradskom bloku 41 (Foto: Screenshot Google Street View)Parcela u novobeogradskom bloku 41
Kompaniji GTC iz Mađarske odobreno je preuzimanje firme Napred 41 iz Beograda, saopšila je Komisija za zaštitu konkurencije. Kako se navodi u odluci "ova operacija na tržištu upravljanja i raspolaganja kancelarijskim prostorom neće ugroziti uslove konkurencije".

Kompanija Napred 41 nosilac je prava dugoročnog zakupa nad zemljištem površine 19.537 m2 u Bloku 41a na Novom Beogradu. GTC namerava da, kako se u odluci komisije navodi, "radi razvoja projekta, stekne ovu lokaciju".

Firma Napred 41 u vlasništvu je Groton Global Corpa sa Britanskih devičanskih ostrva. Ova korporacija poseduje i 100% udela u kompaniji BH SERBIA III LTD, sa sedištem na Kipru, a koja je jedini vlasnik privrednog društva Blue Center doo, sa sedištem u Beogradu.

Podsetimo, nedavno je objavljeno da je Globe Trade Center - GTC odlučio je da proda svoj portfolio poslovnog prostora u Beogradu mađarskom investitoru Indotek Group, a prodaja bi trebalo da bude završena u trećem kvartalu 2021. godine.

Građevinsko preduzeće Napred najavilo je 2013. godine da planira izgradnju stambeno-komercijalnog kompleksa u novobeogradskom Bloku 41a. Prema tadašnjim najavama, kompleks je trebalo da se sastoji od dve stambene kule i tržnog centra, a detaljnije pogledajte u posebnom tekstu.

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.