NavMenu

Šta bi moglo da se gradi istočno od pristupnog puta za groblje na Alibegovcu u Petrovaradinu

Izvor: eKapija Subota, 02.01.2021. 11:33
Komentari
Podeli
Šatirano zeleno turističko-sportsko-rekreativne površine (Foto: Print screen / Konceptualni okvir plana / JP Urbanizam)Šatirano zeleno turističko-sportsko-rekreativne površine
Plan detaljne regulacije područja istočno od pristupnog puta za groblje na Alibegovcu u Petrovaradinu obuhvata 70 hektara. Severnu granicu čini planirana glavma gradska saobraćajnica, a zapadnu prati put za planirano groblje.

Prostor je najvećim delom namenjen porodičnom stanovanu i turističko-rekreativnim površinama. Moguća je izgradnja porodičnih objekata, kao i dogradnja postojećih objekata. U prizemlju je moguće obavljati delatnost trgovine, usluga ili servisa. Moguće je realizovati i sadržahe kao što su gerontološki centri, predškolske ustanove, sportski kompleksi i slično.

U severnom delu područja planirana je kombinacija porodičnog i višeporodičnog stanovanja niže spratnosti, do 10 stanova.

Kada je reč o turističko-sportsko-rekreativnim površinama planirani su otvoreni sportski tereni, kao i hoteli, etno centri, kongresi centri, objekti u vezi sa vinskim turizmom i slično.

Predložene su trase ulica na mesti postojećih ataraskih i pristupnih puteva.

Rani javni uvid u Konceptualni okvir plana detaljne regulacije područja istočno od pristupnog puta za groblje na Alibegovcu u Petrovaradinu održava se do 12. januara 2021. godine u prostoriji u prizemlju zgrade Javnog preduzeća Urbanizam Zavod za urbanizam Novi Sad i na saju Grada.

Više pogledajte OVDE.

A.K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.