NavMenu

Korak bliže gradnji hotela InterContinental i poslovne kule na Novom Beogradu - Delta investira 130 mil EUR u novi kompleks (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.12.2020. 12:25
Komentari
Podeli
Projektovani izgled Delta Centra (Foto: Delta Holding)Projektovani izgled Delta Centra
Kompanija Delta Real Estate obezbedila je sredstva i tehničku dokumetaciju za gradnju poslovnog kompleksa Delta Centar na Novom Beogradu u okviru kojeg će se nalaziti hotel InterContinental Beograd na 26.000 m2, a istu toliku površinu zauzeće i kancelarijski prostor visoke klase. Investiciju je najavila i viši potpredsednik za strategiju i razvoj Delta Holdinga Marija Desivojević Cvetković. Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda nedavno je na javni uvid stavio nacrt plana detaljne regulacije ovog područja kojim je prevdiđena gradnja ovog kompleksa - poslovne kule i hotela.

Za početak gradnje čekaju se građevinske dozvole, a kako su za naš portal rekli iz kompanije spremni su da u roku od dve nedelje po izdavanju dozvole otvore gradilište i počnu radove. U gradnju kompleksa planiraju da ulože 130 mil EUR.

Poslovni centar će obuhvatati i eksluzivnu šoping zonu i restorane, kao i veliki podzemni parking.

- Ceo poslovni kompleks imaće moderan izgled i predstavljaće jedinstvenu zelenu poslovnu oazu, jer Delta Real Estate mnogo ulaze u najviše ekološke standard svih projekata na kojima radi - kažu iz kompanije za eKapiju.

Projekat Delta Centra izrađuje londonska kancelarija poznatog studija Gensler.

- To je studio koji se specijalizovao za projekte u kojima se prepliće više namena i sadržaja. Neki od projekata na kojima su radili su poslovna zgrada centrale Fejsbuka u Londonu, hotel Ritz Carlton u Dubaiju i mnogi drugi. Očekujemo da Beogradu daju jedan novi, inovativni i svetski sjaj sa ovim projektom - navode iz Delte.

I. Milovanović
Fotogalerija
Delta Centar u bloku 19
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.